επίδομα-παιδιού-κλείνει-σήμερα-η-πλατ-604764
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ | 11.09.2024 | 08:15

Επίδομα παιδιού: Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα -Πότε θα πληρωθεί η 4η δόση

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κλείνει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ η δυνατότητα υποβολής και επεξεργασίας αιτήσεων δε θα είναι διαθέσιμη από τις 11/9/2024 στις 18:00 και για λίγες ημέρες, για την πραγματοποίηση της πληρωμής της δόσης του επιδόματος παιδιού. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής η εφαρμογή θα είναι εκ νέου διαθέσιμη για την υποβολή και επεξεργασία των αιτήσεων από τις 30/9/2024 στις 8:00.

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως στα σχετικά πεδία:

  • τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας,
  • η τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό.

Για να ολοκληρωθεί η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού είναι:

Έλληνες πολίτες,

ομογενείς αλλοδαποί οι οποίοι διαθέτουν δελτίο ομογενούς,

πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ,

πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και ελβετοί πολίτες,

αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς Προσφύγων, όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης το 1967 για το Καθεστώς Προσφύγων,

ανιθαγενείς των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών,

δικαιούχοι του ανθρωπιστικού καθεστώτος,

πολίτες άλλων κρατών.

Οι ημερομηνίες πληρωμής

  • Η πληρωμή της πρώτης δόσης στους δικαιούχους πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου.
  • Η πληρωμή της δεύτερης δόσης στους δικαιούχους πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου 2024, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα, μαζί με τα άλλα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.
  • Η τρίτη δόση πληρώθηκε την Τετάρτη 31 Ιουλίου.
  • Η τέταρτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Α21 θα καταβληθεί τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.
  • Η πέμπτη δόση θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024.
  • Η έκτη δόση θα εξοφληθεί παραδοσιακά πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα μεταξύ 20 και 23 Δεκεμβρίου

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.