ΥΠΕΣ: Τι αλλάζει στις γονικές άδειες υπαλλήλων ΟΤΑ (εγκύκλιος)

  • Απο stergios
  • 6 Δεκεμβρίου 2017 - 10:46
  • Comments Off

Τις αλλαγές που προκύπτουν στις γονεϊκές άδειες των υπαλλήλων ΟΤΑ, με βάση τις διατάξεις του «πολυ-νόμου» για τους ΟΤΑ διευκρινίζει το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του.

Συγκεκριμένα, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι υπάλληλοι δικαιούνται πέντε ημέρες άδεια σε περίπτωση ασθένειας τέκνου, μια πρόβλεψη που είχε παραληφθεί από τις αρχικές διατάξεις, με αποτέλεσμα να χορηγείτε σε δημοσίους, όχι όμως δημοτικούς υπαλλήλους, αλλά αποκαταστάθηκε με το νόμο του υπουργείου.

Το σχετικό εδάφιο της εγκυκλίου του υπουργείου, αναφέρει τα εξής (ολόκληρη η εγκύκλιος ΕΔΩ – σελ. 24 για άρθρο 95) :

Με το άρθρο 95, αντικαθίσταται η παρ. 2 του άρθρου 31 του ν. 4440/2016 (Α’ 224) και προστίθεται δεύτερο εδάφιο, βάσει του οποίου οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι υπάλληλοι των ΟΤΑ δικαιούνται πέντε ηµέρες άδεια σε περίπτωση ασθένειας τέκνου, πρόβλεψη η οποία εκ παραδροµής είχε παραλειφθεί στην αρχική διάταξη. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η ίση µεταχείριση δηµοσίων και δηµοτικών υπαλλήλων, δεδοµένου ότι υπάρχει ρύθµιση οµοίου περιεχοµένου στον Υπαλληλικό Κώδικα (αρ.53 παρ.7, όπως ισχύει).

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΓΟΝΕΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!