Συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου: Μειώνονται κατά 10.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι-Τι σημαίνει για τις προσλήψεις

Περί τους 10.000 λιγότεροι θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, από την στιγμή της εφαρμογής της συμφωνίας Κράτους-Εκκλησίας στην οποία κατέληξαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Αυτός είναι ο αριθμός των ιερέων που είναι εγγεγραμμένοι στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και η μισθοδοσία τους γίνεται απευθείας από το κράτος. Πλέον, μετά την εφαρμογή της Συμφωνίας, οι κληρικοί θα μισθοδοτούνται από την Εκκλησία αλλά με ετήσια επιδότηση, ύψους περίπου 198 εκατ. ευρώ ετησίως, που θα καταβάλλεται σε ειδικό ταμείο της Εκκλησίας από το κράτος.

Δεν είναι, όμως, σαφές αν η διαγραφή των κληρικών από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, θα γίνει δεκτή από τους θεσμούς ως αποχώρηση και, άρα, στους ήδη 8.000 υπό συνταξιοδότηση δημοσίους υπαλλήλους, θα συμπεριληφθούν και οι 10.000 ιερείς.

Αν αυτό, τελικώς, γίνει σημαίνει ότι με βάση τον κανόνα 1 προς 1 που ισχύει για το 2019, η κυβέρνηση θα μπορεί να προχωρήσει το επόμενο έτος σε 18.000 προσλήψεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ, 10.00 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!