Κρίσεις στο Δημόσιο: Τα νέα χρονοδιαγράμματα για προϊσταμένους και γραμματείς

  • Απο stergios
  • 7 Δεκεμβρίου 2017 - 11:40
  • Comments Off

Στους επόμενους οκτώ περίπου μήνες θα πρέπει να έχουν αλλάξει όλες οι θέσεις ευθύνης στο δημόσιο, όπως και νευραλγικές θέσεις στον ανώτατο διοικητικό βαθμό. Μετά τις καθυστερήσεις στην συνολική εκκίνηση των κρίσεων στο δημόσιο, υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και θεσμοί διαμόρφωσαν νέα χρονοδιαγράμματα για την τοποθέτηση προϊσταμένων και γραμματέων (ειδικών, τομεακών και διοικητικών γραμματέων). Σύμφωνα με αυτά:

  • Μέχρι τον Μάρτιο του 2018 θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί οι γενικοί διευθυντές
  • Μέχρι τον Ιούνιο του 2018 θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί οι διευθυντές
  • Μέχρι τον Αύγουστο του 2018 θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί οι τμηματάρχες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι οι πρώτες κρίσεις με αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες, που γίνονται στο Δημόσιο μετά από αρκετά χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε ορισμένους φορείς, κρίσεις έχουν να γίνουν έως και 7 χρόνια!

Όσον αφορά τους διοικητικούς, ειδικούς και τομεακούς γραμματείς, η επιλογή τους μέσα από το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, που λειτουργεί από το ΑΣΕΠ, πρέπει να έχει γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΣΕΠ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ, ΚΡΙΣΕΙΣ, ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ, ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ, ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]