Έρευνα: Να προσλάβει η Κομισιόν 1.000 στελέχη σε θέσεις-κλειδιά στο Δημόσιο

Την πρόσληψη 500 – 1.000 στελεχών σε θέσεις – «κλειδιά» στο ελληνικό Δημόσιο, απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει το σχέδιο που έχουν επεξεργαστεί δύο ερευνητές του Ινστιτού Μαξ Πλανκ (Max Planck) της Χαϊδελβέργης.

Η Κομισιόν, λένε σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην «Καθημερινή της Κυριακής», καλείται να αναλάβει όχι μόνο τη «στρατολόγηση» αλλά και τη μισθοδοσία των νέων λειτουργών, που πρέπει υποχρεωτικά να έχουν την ελληνική υπηκοότητα.

Η διαδικασία όπως την προτείνουν, θα είναι ανοιχτή και σε όσους εργάζονται ήδη στην Ελλάδα, αλλά θα στοχεύει πρωτίστως στους απόδημους της διασποράς. Έτσι, ελπίζεται ότι θα δοθεί και ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της παλιννόστησης μέρους του ανθρώπινου κεφαλαίου που κατά τα χρόνια της κρίσης έχει διαρρεύσει στο εξωτερικό.

Η Διοίκηση, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, θα μπορέσει να ενισχυθεί με στελέχη υψηλής κατάρτισης, που θα έχουν γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, χωρίς να φέρουν τους εθισμούς της εγχώριας πολιτικής και διοικητικής κουλτούρας.

Τι πιθανότητες έχει να αποδώσει ένα τέτοιο σχέδιο «μετάγγισης» αίματος στο ελληνικό Δημόσιο; Οι ανεξάρτητοι επιστήμονες και οι παράγοντες με μεγάλη διοικητικοί πείρα, στους οποίους απευθύνθηκε η «Καθημερινή», είναι μοιρασμένοι.

Κάποιοι αξιολογούν την πρόταση ως ριζοσπαστική και αναγκαία. Και άλλοι αμφισβητούν αν έχει νόημα να έχει αλλάξει η κεφαλή της Διοίκησης, χωρίς να μεταρρυθμιστεί πρώτα το «σώμα» της.

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΡΕΥΝΑ, ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΜΑΞ ΠΛΑΝΚ, ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!