Δημοσκόπηση: Πιο πιθανές οι απολύσεις στο Δημόσιο με Μητσοτάκη

  • Απο stergios
  • 2 Ιουνίου 2018 - 14:14
  • Comments Off

Πιθανότερες τις απολύσεις στο Δημόσιο επί ενδεχόμενης κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, θεωρεί η πλειονότητα των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι ΔΕΝ θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο, ανεξάρτητα από τη γνώμη σας για το εάν θα πρέπει αυτές να γίνουν;», το 34% απαντά «κανένας», το 27% Τσίπρας και το 9% Μητσοτάκης. Το 23% εκτιμά ότι και οι δύο θα προχωρήσουν σε απολύσεις και το 7% λέει «Δ.Ξ/Δ.Α». Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ένας στους τέσσερις από εκείνους που προτίθενται να ψηφίσουν Ν.Δ. (25%) εκτιμούν ότι δεν θα κάνει απολύσεις ο Τσίπρας, ενώ μόλις το 18% ο Μητσοτάκης.

Βάσει απασχόλησης, Τσίπρας λένε το 38% των αυτοαπασχολούμενων/ελεύθερων επαγγελματιών/εμπόρων, το 28% των συνταξιούχων και το 24% των μισθωτών. Αντιστοίχως, το 4%, το 15% και το 8% απαντά Μητσοτάκης. «Και οι δύο» λένε το 18%, το 14% και το 28%.

«Έξω το ΔΝΤ»

Την ίδια στιγμή υπέρ τη φυγής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα τάσσεται το 57% των Ελλήνων, ενώ μόλις το 29% επιθυμεί την παραμονή του στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό όσων επιθυμούν την έξοδο του ΔΝΤ αυξάνεται στο 63%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. περιορίζεται στο 42%.

Πηγή γραφήματος : «Εφημερίδα των Συντακτών»

Όσον αφορά τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, το 43% συμφωνεί με την προκήρυξη διαγωνισμού, ο οποίος θα στοχεύει στη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, ενώ το 33% εκφράζει την αντίθετη άποψη.

Σχετικά με τις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας, το 74% θεωρεί ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη γειτονική χώρα θα αυξήσει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εκτιμά ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι εκ νέου ο νικητής των προεδρικών εκλογών.

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΝΤ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, PRORATA, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!