Δημόσιο: Τι ισχύει με την άδεια ασθένειας τέκνων

  • Απο stergios
  • 25 Νοεμβρίου 2018 - 23:50
  • Comments Off

Με τις διατάξεις του νέου νόμου για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων θεσμοθετείται δικαίωμα άδειας με αποδοχές για τους υπαλλήλους λόγω ασθένειας των ανήλικων τέκνων τους κατόπιν προσκόμισης σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.

Όπως διευκρινίζει εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το δικαίωμα αυτό ανέρχεται σε τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες το έτος. Ειδικά για τους υπαλλήλους που είναι πολύτεκνοι ή τρίτεκνοι, το δικαίωμα αυτό ανέρχεται σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες το έτος. Για τους υπαλλήλους που είναι μονογονείς, η άδεια αυτή ανέρχεται σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες το έτος, πρόκειται δε για άδεια που συναρτάται με την κατ’ αποκλειστικότητα άσκηση της γονικής μέριμνας ανήλικου τέκνου από έναν γονέα (άρθρο 53 του Ν.3528/2007, όπως ισχύει).

Το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) μετά την υπογραφή της τελευταίας ΣΣΕ μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Με αυτό τον τρόπο τροποποιήθηκε το άρθρο 31, παρ. 2σ στον Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων περί διευκολύνσεων υπαλλήλων με οικογενειακές υποχρεώσεις, που προέβλέπε ότι για το προσωπικό ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης μόνο γονικής άδειας για παρακολούθηση σχολικής επίδοσης τέκνων.

ΔΕΙΤΕ το νόμο ΕΔΩ (άρθρο 31)

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ, ΙΔΟΧ, ΑΔΕΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΕΚΝΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!