Δημόσιο: Σε ποιες υπηρεσίες δεν θα υπάρξουν αλλαγές

Υπάρχει μια βασική αρχή της νέας διακυβέρνησης: Αλλαγές παντού στον Δημόσιο Τομέα, εκτός από δύο περιπτώσεις, τουλάχιστον στην παρούσα φάση: Στις Ανεξάρτητες Αρχές που η ηγεσία τους παραμένει ως έχει και στις Αρχές στις οποίες εμπλέκονται ευρωπαϊκά όργανα.

Στην πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» θα πρέπει να αποκλειστούν οι αλλαγές σε μια σειρά από Ανεξάρτητες Αρχές (όπως για παράδειγμα η Αρχή κατά του ξεπλύματος χρήματος ή η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας).

Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να αποκλειστούν οι αλλαγές στις Αρχές, που για τις ηγεσίες τους είτε αποφασίζει είτε εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ESM ή ακόμα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ετσι παραμένουν ως έχουν οι διοικήσεις στο Υπερταμείο και στο ΤΧΣ. Αλλωστε οι αλλαγές στις διοικήσεις Οργανισμών και Δημοσίων Επιχειρήσεων έχουν νομοθετηθεί με αυστηρότατα κριτήρια.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να εφαρμόσει πρακτικές καθ’ όλα νόμιμες. Δεν είναι στις προθέσεις της να φύγουν οι προηγούμενοι και να έλθουν οι νεότεροι αλλά σημασία έχει οι όποιες αλλαγές κι αν γίνουν να αποσκοπούν στην προώθηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΛΛΑΓΕΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!