Δημόσιο: Ρύθμιση για τις αποδοχές αποσπασμένων – μετακινούμενων υπαλλήλων

Το καθεστώς των αποδοχών αποσπασμένων ή μετακινούμενων δημοσίων υπαλλήλων ρυθμίζει διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 150, που περιλαμβάνεται στις συναφείς με τα ειδικά μισθολόγια διατάξεις (που αφορούν Σώματα Ασφαλείας, Ένοπλες Δυνάμεις, καθηγητές ΑΕΙ/ΤΕΙ, προσωπικό στον τομέα της Υγείας και μια σειρά άλλων μικρότερων κατηγοριών), προβλέπει ότι οι υπάλληλοι που αποσπώνται οι μετακινούνται σε άλλη υπηρεσία, θα λαμβάνουν τις μηνιαίες τακτικές αποδοχές της οργανικής τους θέσης.

Η καταβολή των αποδοχών θα γίνεται από την υπηρεσία στην οποία τοποθετούνται, εκτός εάν εμπίπτουν σε ειδικές διατάξεις.

Αναλυτικότερα, ολόκληρο το σχετικό άρθρο :

Άρθρο 150
Αποδοχές αποσπασμένων ή μετακινούμενων λειτουργών, υπαλλήλων και στελεχών

1. Οι λειτουργοί ή υπάλληλοι που αποσπώνται ή μετακινούνται από το φορέα τους σε άλλο φορέα λαμβάνουν τις μηνιαίες τακτικές αποδοχές της οργανικής τους θέσης σύμφωνα με τις προϋποθέσεις χορήγησής τους.

2. Η καταβολή των αποδοχών των αποσπασμένων ή μετακινούμενων λειτουργών ή υπαλλήλων διενεργείται από την υπηρεσία στην οποία τοποθετούνται, εκτός εάν διαφορετικά ορίζεται σε ειδικές διατάξεις.

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΠΟΔΟΧΕΣ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ, ΠΟΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!