Δημόσιο - Microsoft: Ψηφιακές δεξιότητες αποκτούν 3.500 στελέχη -Πάνω από 5.000 ακολουθούν το 2023 - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
29
Ιούνιος
Back

Δημόσιο – Microsoft: Ψηφιακές δεξιότητες αποκτούν 3.500 στελέχη -Πάνω από 5.000 ακολουθούν το 2023

Στελέχη της ελληνικής δημόσιας διοίκησης ολοκληρώνουν το επόμενο διάστημα την εκπαίδευσή τους από τη Microsoft στις ψηφιακές δεξιότητες με προφανή οφέλη την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Τα αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής του Δημοσίου με την εταιρεία παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο γενικός διευθυντής της Microsoft σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος.

Η συνεργασία ξεκίνησε πιλοτικά τον Ιούνιο του 2021 με την εκπαίδευση 500 στελεχών πληροφορικής, ενώ σε πλήρη εφαρμογή από τον Δεκέμβριο έως και τα τέλη Ιουνίου 2022 εκπαιδεύονται άλλοι 3.000 προϊστάμενοι και υπάλληλοι πληροφορικής. Στόχος είναι το 2023 ο αριθμός των εκπαιδευμένων να αυξηθεί κατά 50%.

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε την ανάγκη να αποκτήσουν τα στελέχη του Δημοσίου στοχευμένες ψηφιακές δεξιότητες προκειμένου να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν και να λειτουργήσουν τα προγράμματα που υλοποιεί κυρίως το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες, gov.gr, πλατφόρμες, cloud κλπ.)

Από την πλευρά του ο κ. Μιχαλόπουλος ανέφερε ότι το ποσοστό των επιτυχόντων στις εξετάσεις πιστοποίησης που ακολουθούν την εκπαίδευση φτάνει μέχρι σήμερα το 77% που είναι πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ενώ η Microsoft Ελλάδας κατατάσσεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε αριθμό εκπαιδεύσεων δημοσίων υπαλλήλων και δεύτερη στην Ευρώπη σε αριθμό πιστοποιήσεων βασικού επιπέδου δεξιοτήτων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!