Δευτέρα
18
Σεπτέμβριος
Back
Μητσοτάκης -Δημόσιο: Μονιμοποίηση μετά από αξιολόγηση, ψηφιακή κάρτα εργασίας, μπλοκάκι & στο βάθος απολύσεις

Δημόσιο – Εργαζόμενοι: Ψέματα τα 1.500 ευρώ του Μητσοτάκη

Για ψευδεπίγραφες υποσχέσεις καταγγέλλει τον πρωθυπουργό, αναφορικά με την εξαγγελία από το βήμα της ΔΕΘ για αυξήσεις 1.500 ευρώ σε ετήσια βάση για τους δημοσίους υπαλλήλους, με ανακοίνωση της, η συνδικαλιστική παράταξη «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ) στην ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα η ΔΑΣ, κάνοντας λόγο για για 786 κι 582 ευρώ ψέμα, στην ανακοίνωση της και αφού παράλληλα καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το πρωί στο Σύνταγμα, σημειώνει:

«Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δήλωσε στη ΔΕΘ ότι 660.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν από 1/1/2024 αυξήσεις της τάξης του 10,5% ήτοι 1.500 ευρώ, δηλαδή ένας μισθός επιπλέον. ΨΕΜΑ!!!

Ποια είναι η αλήθεια;

Η κυβέρνηση ψήφισε τον Ιούλιο μια οριζόντια αύξηση (που την βάπτισε και νέο μισθολόγιο) στο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων της τάξης των 70 ευρώ συν μια αύξηση στο επίδομα τέκνου κατά 20 ευρώ ανά παιδί.

Έτσι λοιπόν:

— Εργαζόμενος χωρίς παιδί θα πάρει 70 ευρώ αύξηση μείον 15% κρατήσεις ίσον 59,5 ευρώ καθαρά, επί 12 μήνες ίσον 714 ευρώ. Μέχρι τα 1.500 του κ. Μητσοτάκη έχουμε 786 ευρώ ψέμα.

— Εργαζόμενος με ένα παιδί θα πάρει 70 ευρώ ευρώ αύξηση μείον 15% κρατήσεις ίσον 59,5 ευρώ καθαρά επί 12 μήνες ίσον 714 ευρώ. Συν 20 ευρώ αύξηση στο επίδομα τέκνου, μείον 15% αν είναι ασφαλισμένος μετά το 1993 ή αν είναι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, ίσον 17 ευρώ επί 12 μήνες ίσον 204 ευρώ. Δηλαδή συνολική αύξηση 918 ευρώ. Μέχρι τα 1.500 του κ. Μητσοτάκη έχουμε 582 ευρώ ψέμα».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΑΣ:

Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μια πολιτική άγριας λιτότητας για τους επόμενους μήνες, ανακοίνωσε πάγωμα μισθών και συντάξεων καθώς και ψίχουλα για τους πληγέντες από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές. Το λαό μας τον περιμένει ένας σκληρός χειμώνας με την ακρίβεια στα βασικά αγαθά να τσακίζει το λαϊκό εισόδημα. Ακρίβεια που με βάση τις καταστροφές της αγροτικής και ζωικής παραγωγής θα εκτιναχθεί και άλλο για όλα τα βασικά τρόφιμα, το γάλα, το λάδι, το τυρί κοκ.

Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα, η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη την αδυναμία της να πλασάρει ως φιλεργατικό το νομοσχέδιο – έκτρωμα που επιβάλει 13ωρες δουλειάς την ημέρα, 78ωρες δουλειάς την εβδομάδα και το οποίο ψηφίζεται την Πέμπτη, σκόρπισε από τη ΔΕΘ μπόλικο επικοινωνιακό φούμο λέγοντας συνειδητά ψέματα, επιδιώκοντας να καλλιεργήσει ανοχή στην εγκληματική της πολιτική.

Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δήλωσε στη ΔΕΘ ότι 660.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν από 1/1/2024 αυξήσεις της τάξης του 10,5% ήτοι 1.500 ευρώ, δηλαδή ένας μισθός επιπλέον. ΨΕΜΑ!!!

Ποια είναι η αλήθεια. Η κυβέρνηση ψήφισε τον Ιούλιο μια οριζόντια αύξηση (που την βάπτισε και νέο μισθολόγιο) στο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων της τάξης των 70 ευρώ συν μια αύξηση στο επίδομα τέκνου κατά 20 ευρώ ανά παιδί. Έτσι λοιπόν:

Εργαζόμενος χωρίς παιδί θα πάρει 70 ευρώ αύξηση μείον 15% κρατήσεις ίσον 59,5 ευρώ καθαρά, επί 12 μήνες ίσον 714 ευρώ. Μέχρι τα 1.500 του κ. Μητσοτάκη έχουμε 786 ευρώ ψέμα.

Εργαζόμενος με ένα παιδί θα πάρει 70 ευρώ ευρώ αύξηση μείον 15% κρατήσεις ίσον 59,5 ευρώ καθαρά επί 12 μήνες ίσον 714 ευρώ. Συν 20 ευρώ αύξηση στο επίδομα τέκνου, μείον 15% αν είναι ασφαλισμένος μετά το 1993 ή αν είναι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, ίσον 17 ευρώ επί 12 μήνες ίσον 204 ευρώ. Δηλαδή συνολική αύξηση 918 ευρώ. Μέχρι τα 1.500 του κ. Μητσοτάκη έχουμε 582 ευρώ ψέμα.

Για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να φανούν οι αριθμοί μεγαλύτεροι των πραγματικών αλλά και η κυβέρνησή του “φιλεργατική”, λογαριάζει τις αυξήσεις – ψίχουλα των υπαλλήλων σύμφωνα με τα bonus που δίνει η κυβέρνηση στους διευθυντές για να εφαρμόζουν αγόγγυστα την αντεργατική πολιτική της.

Βέβαια “ξέχασε” να πει ο Πρωθυπουργός ότι 13 χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αύξηση, αντίθετα έχουν απωλέσει πάνω από 40% του εισοδήματος τους με την κατάργηση όλων των επιδομάτων, του 13ου και 14ου μισθού και το μισθολογικό πάγωμα του ετών 2016-2017.

Επίσης “ξέχασε” ο Πρωθυπουργός ότι μόνο από τον Ιούλιο που ψήφισαν τις λεγόμενες αυξήσεις για το δημόσιο μέχρι σήμερα, ο πληθωρισμός κινείται στο 2,5% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στο 3,5% σύμφωνα με την EUROSTAT, με τα καύσιμα να έχουν ανέβει 26,6% τα φρούτα και τα λαχανικά γύρω στο 19%.

Ανοχή σε αυτή την πολιτική δεν πρόκειται να υπάρξει! Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες, κάθε σωματείο, τους εργαζόμενους, να πάρουν θέση μάχης απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα Γεωργιάδη που κτυπάει και στο δημόσιο όπως και στον ιδιωτικό τομέα το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, το πενθήμερο, προσπαθεί να τρομοκρατήσει όποιον αντιστέκεται με αυστηρά χρηματικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.

Μπροστά στη λαίλαπα της ακρίβειας, να διεκδικήσουμε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, την κατάργηση του ΦΠΑ και των άλλων άδικων έμμεσων φόρων στα τρόφιμα και σε άλλα είδη, το νερό, την ενέργεια και τα καύσιμα. Να βάλει πραγματικό πλαφόν στην τιμή λιανικής πώλησής τους και όχι το αίσχος των 2,5 € για την εξάδα το νερό που επέβαλε ο κυβερνητικός μαυραγοριτισμός.

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΙΣ 10:30 πμ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!