Δημόσιο: Αλλαγές στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ & θεσμοθέτηση τηλεργασίας

Στις αλλαγές στο ΑΣΕΠ που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, αναφέρεται σε συνέντευξη του ο υΠΕΣ. Συγκεκριμένα, κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», τονίζει ότι προωθεί:

–         Την ψηφιοποίηση στο ΑΣΕΠ και νέο τρόπο προσλήψεων με γραπτές εξετάσεις. Να σημειωθεί, ότι το μέτρο θα ισχύσει από το 2022.

–         Τον τετραετή και ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων στον δημόσιο τομέα.

Παράλληλα αναφέρεται:

–         Στη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά, απ’ την οποία οι πολίτες γλύτωσαν εκατοντάδες εκατομμύρια πρόστιμα και τέλη και το κράτος και η αυτοδιοίκηση θα εισπράττουν επί πλέον πάνω από 100 εκατ. τον χρόνο. Μόνο που δεν λέει ότι μετά τις έντονες αντιδράσεις αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει και να δώσει παράταση. Την οποία αρνιόταν πεισματικά.

–         Στην πολυεπίπεδη διακυβέρνηση. Προτάσσει, δε, την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας, που είχε καταργήσει ο Πρωθυπουργός.

–         Στην θεσμοθέτηση της τηλεργασίας στο Δημόσιο. Δεν αναφέρεται, βεβαίως, στους «κόφτες» που βάζει για την υλοποίηση του μέτρου.

–         Στην ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

–         Στην χορήγηση ιθαγένειας η οποία πλέον θα δίνεται μετά από γραπτές εξετάσεις πανελλαδικού τύπου.

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΣΕΠ, ΑΛΛΑΓΕΣ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ, ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!