Δανειστές: Νέο μοντέλο στο δημόσιο και ιδιωτικοποιήσεις στο μετα-μνημονιακό πρόγραμμα

  • Απο stergios
  • 10 Φεβρουαρίου 2018 - 14:26
  • Comments Off

Διευρυμένο μοντέλο ιδιωτικοποιήσεων, αλλαγή του υφιστάμενου μοντέλου λειτουργίας του δημοσίου τομέα, αλλά και μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, σχεδιάζονται να περιλαμβάνονται στο ελληνικό μεταμνημονιακό πρόγραμμα που θα συνδιαμορφώσει η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της RealNews της Κυριακής, το πακέτο των δεσμεύσεων, μαζί με την υλοποίηση των μέτρων ύψους 5 δισ. ευρώ, με τις περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου, θα «χτιστεί» πάνω στο Μεσοπρόθεσμο 2018-2022 και θα πρέπει να ψηφιστεί από την Βουλή έως τον Μάιο.

Θεωρείται κομβικής σημασίας για την μεταμνημονιακή περίοδο και την προσπάθεια της χώρας να ξεπεράσει τις τις συνέπειες της ύφεσης. Κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι θα υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού, στα πρότυπα της Πορτογαλίας.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, οι δανειστές δεν έχουν δώσει το «πράσινο φως» και δηλώνουν ξεκάθαρα ότι καμία αλλαγή στα εργασιακά δεν μπορεί να γίνει χωρίς διαβούλευση αλλά και την σύμφωνη γνώμη τους.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ