ΑΔΕΔΥ: Κερδισμένοι & χαμένοι -Οι έδρες στην ΕΕ & δύο σενάρια για Πρόεδρο - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
19
Μάι
Back

ΑΔΕΔΥ: Κερδισμένοι & χαμένοι -Οι έδρες στην ΕΕ & δύο σενάρια για Πρόεδρο

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, καμία παράταξη δεν έχει και πάλι πλειοψηφία στην Εκτελεστική Επιτροπή, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να εξετάζονται δύο σενάρια για τη δημιουργία του νέου προεδρείου.

Συγκεκριμένα, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του 36ου Συνεδρίου το 2016, κερδισμένοι είναι:

-ΔΑΚΕ (ΝΔ) που από 136 ψήφους και 18 έδρες ανεβαίνει στις 178 και 22 έδρες, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι εκλέγει 4 (ή 5 αν πάρει κερδίσει την κλήρωση μία έδρα -από 4 που έχει σήμερα) μέλη στην νέα 17μελή ΕΕ.

-ΔΗ.ΣΥ.Π. (ΠΑΣΟΚ) με 134 ψήφους και 16 Μέλη στο Γ.Σ. από 107 και 14 έδρες. Αυτό σημαίνει ότι εκλέγει 3 μέλη στην νέα ΕΕ (σ.σ. 3 έχει και σήμερα).

– ΔΑΣ (ΚΚΕ) με 131 ψήφους και 16 έδρες στο Γενικό Συμβούλιο από 112 και 15 έδρες, κάτι που σημαίνει ότι θα λάβει 3 έδρες στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή (σ.σ. 3 έχει και σήμερα)

-ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ (Ε.Α.Ε. -ΣΥΡΙΖΑ) με 100 ψήφους και 12 Μέλη στο Γ.Σ. έναντι 95 ψήφων και 13 εδρών στη ΓΣ (σ.σ. η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έχασε σε έδρες αλλά κέρδισε ψήφους). Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι θα εκλέξει 2 (ή 3 αν κερδίσει την κλήρωση) έδρες στη νέα ΕΕ (από 3 που έχει σήμερα).

-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (πρώην ΠΑΣΟΚ) με 63 ψήφους και 8 Μέλη στο Γ.Σ. έναντι 40 και 6 το 2016, που σημαίνει ότι εκλέγει 2 (ή 3) μέλη στη νέα ΕΕ (από 1 που έχει σήμερα).

-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: 63 ψήφοι και 7 Μέλη στο Γ.Σ. από 3 και 0 μέλη στο Γενικό Συμβούλιο, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι θα εκλέξει 1 (ή 2) μέλη στη νέα ΕΕ. (από 2 που έχει σήμερα).

Χαμένο είναι το:

– ΜΕ.Τ.Α. (ΛΑΕ) που έλαβε 34 ψήφους και 4 Μέλη στο Γ.Σ. από 57 και 8 το 2016, κάτι που σημαίνει ότι δεν εκλέγει μέλος στη νέα ΕΕ (από 1 που έχει σήμερα).

Τα δύο σενάρια

Όπως προαναφέρθηκε, με βάση τα αποτελέσματα υπάρχουν δύο σενάρια στο τραπέζι για την δημιουργία προεδρείου:

-Το πρώτο να ακολουθηθεί το σημερινό μοντέλο με πρόεδρο από την πρώτη παράταξη ΔΑΚΕ (ΝΔ – 4 ή 5 μέλη) και συμμετοχή σε αυτό μελών από την ΔΗ.ΣΥ.Π. (ΠΑΣΟΚ -3 μέλη),  Ε.Α.Ε. (ΣΥΡΙΖΑ -2 ή 3  μέλη) και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (πρώην ΠΑΣΟΚ -2 ή 3 μέλη)

-Το δεύτερο με πρόεδρο από την ΔΗ.ΣΥ.Π. (ΠΑΣΟΚ -3 μέλη) ή την Ε.Α.Ε. (ΣΥΡΙΖΑ -2 ή 3  μέλη) ή την ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (πρώην ΠΑΣΟΚ -2 ή 3 μέλη) και συμμετοχή μελών και από τις συγκεκριμένες τρεις παρατάξεις.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!