ζελένσκι-περιμένουμε-απάντηση-για-αν-1003727
ΚΟΣΜΟΣ | 21.04.2022 | 17:49

Ζελένσκι: Περιμένουμε απάντηση για ανταλλαγή πολιτών και στρατιωτών από την Μαριούπολη

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περίπου 120.000 άμαχοι εμποδίζονται να φύγουν από την πολιορκημένη Μαριούπολη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Απαντώντας στην ανακοίνωση που έκανε νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Μαριούπολης, ο Ζελένσκι είπε ότι η Ρωσία ελέγχει όντως το μεγαλύτερο μέρος αλλά σε ένα τμήμα της παραμένουν ακόμη Ουκρανοί στρατιώτες.

Οι εναπομείναντες Ουκρανοί στρατιώτες βρίσκονται στο χαλυβουργείο Azovstal απ’ όπου προβάλλουν αντίσταση στη ρωσική πολιορκία.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία «προσέφερε όλες τις επιλογές» στη Ρωσία για την ανταλλαγή πολιτών και στρατιωτών από τη Μαριούπολη και περιμένει την απάντηση της Μόσχας.