ξεπαγώνει-η-πώληση-των-f-35-στην-ελλάδα-1236075
ΚΟΣΜΟΣ | 22.09.2023 | 17:30

«Ξεπαγώνει» η πώληση των F-35 στην Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ουάσινγκτον σκοπεύει να τερματίσει την κωλυσιεργία αναφορά με την πώληση των F-35 στη χώρα μας και να «ξεπαγώσει» την όλη διαδικασία, που μοιάζει «κολλημένη».

Ως γνωστόν, ο φιλέλληνας γερουσιαστής είναι ο ένας εκ των τεσσάρων που έχουν υπογράψει την έγκριση της πώλησης των F-35 στην Ελλάδα, με τις υπογραφές να έχουν συγκεντρωθεί ήδη από τον περασμένο Ιούνιο.

Όπως μετέδωσε σήμερα η απεσταλμένη της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη, η αμερικανική κυβέρνηση εμφανίζεται να αντιλαμβάνεται, πλέον, ότι μια ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην πώληση των μαχητικών F-35 θα μπορούσε να στείλει «λάθος μηνύματα» στην Αθήνα.

Έτσι, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την αμερικανική πρωτεύουσα, «είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων να σταλεί η επίσημη ειδοποίηση της κυβέρνησης στο Κογκρέσο», κλείνοντας ουσιαστικά το τυπικό σκέλος στη διαδικασία πώλησης των μαχητικών αεροσκαφών προς τη χώρα μας.

Η όλη χρονοτριβή φαίνεται ότι αποδίδεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης Μπάιντεν να διασφαλίσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, με βάση και την πολιτική δέσμευση Ερντογάν να φέρει προς έγκριση, στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, την 1η Οκτωβρίου, την είσοδο της Στοκχόλμης στη Συμμαχία.

Σε κάθε περίπτωση, με αυτά τα δεδομένα, ο Οκτώβριος αναμένεται να είναι μήνας εξελίξεων για την πώλησηυ των F-35 στην Αθήνα.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.