Βερολίνο: Θα υπάρχει «ασφαλής ζώνη» για γυναίκες την πρωτοχρονιά

Μια «ασφαλή ζώνη» για τις γυναίκες που θα θελήσουν να βρεθούν στην αλλαγή του χρόνου στην Πύλη του Βρανδεμβούργου ετοιμάζουν οι διοργανωτές.

Τα νέα μέτρα ασφαλείας κρίθηκαν απαραίτητα για να διασκεδάσουν τις ανησυχίες για τυχόν σεξουαλικές εποιθέσεις.

Πριν δύο χρόνια, πολλές γυναίκες είχαν καταγγείλει ότι είχαν πέσει θύματα επιθέσεων και ληστειών στην Κολονία, κατά τους εορτασμούς για την πρωτοχρονιά. Τα περιστατικά είχαν τρομοκρατήσει τη Γερμανία, ενώ εκατοντάδες γυναίκες υποστήριξαν ότι έπεσαν θύματα συμμοριών ανδρών με μεταναστευτικό προφίλ.
Τα γεγονότα είχαν προκαλέσει ένταση στη χώρα, λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που υποδεχόταν.

Την ίδια ώρα, μεγάλο πλήθος αναμένεται ότι θα παρακολουθήσει την παραμονή της πρωτοχρονιάς στο Βερολίνο. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ αυστηρά. Μεγάλες τσάντες και ποτά με αλκοόλ θα απαγορευτούν στην πύλη του Βρανδεμβούργου.

Οι γυναίκες θα μπορούν να παίρνουν υποστήριξη σε μια ειδική «ζώνη ασφαλείας» από το Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό. Η αστυνομία ενθαρρύνει τις γυναίκες να αναζητήσουν βοήθεια, εάν νιώθουν απειλή και κουβαλούν μικρή τσάντα χωρίς πολύτιμα αντικείμενα.

Πάντως, η δημιουργία ειδικής ζώνης ασφαλείας για γυναίκες σε μεγάλα γεγονόταν δεν έχει γίνει αποδεκτή από όλους με τον ίδιο τρόπο. Οι επικριτές θεωρούν ότι δεν αντιμετωπίζει τους δράστες εγκλημάτων σεξουαλικής βίας, ενώ ορισμένοι άλλοι θεωρούν ότι το μέτρο δημιουργεί διακρίσεις.

ΚΟΣΜΟΣ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ, ΖΩΝΗ, ΑΣΦΑΛΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!