βέλγιο-τέσσερις-νεκροί-από-ανταλλαγή-488370
ΚΟΣΜΟΣ | 29.05.2018 | 12:29

Βέλγιο: Τέσσερις νεκροί από ανταλλαγή πυροβολισμών

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η αστυνομία της Λιέγης επιβεβαίωσε πως ο άνδρας που πυροβόλησε δύο αστυνομικούς στη λεωφόρο ντ’Αβρουά στη Λιέγη, το πρωί, σκοτώθηκε, αναφέρει την ιστοσελίδα της η δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF (Radio Television Belge Grancophone).

Ο απολογισμός είναι βαρύς: εκτός από τον επιτιθέμενο, σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και ένας διερχόμενος. Υπάρχουν επίσης δύο τραυματίες, σύμφωνα με την RTBF. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο περαστικός ήταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που έτυχε να περνάει από τη λεωφόρο Αβρουά στις 10 το πρωί (τοπική ώρα Βελγίου).

Σύμφωνα με τη μεγάλης κυκλοφορίας βελγική εφημερίδα Le Soir ο δράστης ονομάζεται Μπέντζαμιν Χέρμαν, ήταν γεννημένος το 1982, στο Rocherfort και πρόκειται για πρώην έγκλειστο στη φυλακή Lantin. Η εφημερίδα γράφει ότι ο δράστης είχε κάνει αρκετές φορες στη φυλακή για εγκληματικές ενέργειας και ληστεία. Σύμφωνα με άλλο βελγικό μέσο ενημέρωσης τη εφημερίδα LeEcho ο Χέρμαν είχε αποφυλακιστεί μόλις χτες.

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν σε αναζήτηση καταφυγίου στην κεντρική λεωφόρο ντ’ Αβρουά της Λιέγης, με πυροβολισμούς και σειρήνες να ακούγονται στο βάθος.