Τζεφ Μπέζος: Χιλιάδες υπογραφές για να μην επιστρέψει από το διάστημα

Από τότε που ανακοινώθηκε ότι ο  ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος θα πετάξει με τον αδελφό του και έναν ακόμα βαθύπλουτο επιβάτη στην πρώτη επανδρωμένη πτήση του New Shepard της εταιρείας Blue Origin στο Διάστημα, χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν να υπογράψουν διαδικτυακές καμπάνιες που ζητούν να μην του επιτραπεί η…επιστροφή του στη Γη.

Συγκεκριμένα,  περισσότεροι από 57.000 άνθρωποι δηλώνουν πως θα προτιμούσαν να μην επιστρέψει στη Γη ο δισεκατομμυριούχος, με δύο καμπάνιες που ζητούν να μην επιτραπεί η επανείσοδος του διαστημικού σκάφους στον πλανήτη.

«Δισεκατομμυριούχοι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στη γη ή στο διάστημα», γράφει ο Ric G που ξεκίνησε την πιο δημοφιλή από τις δύο καμπάνιες, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερες από 37.000 υπογραφές. Ο Jose Ortiz που βρίσκεται πίσω από την δεύτερη συλλογή υπογραφών, υποστηρίζει πως ο Μπέζος είναι ένας «σατανικός άρχοντας» που επιδιώκει να κυριαρχήσει στον πλανήτη.

Σε ότι αφορά την πτήση του Μπέζος, θα διαρκέσει μόλις 11 λεπτά, από την αρχή ως το τέλος της, περιλαμβάνοντας τρία λεπτά αιώρησης, ενώ η επανδρωμένη κάψουλα θα βρίσκεται σε υψόμετρο 100 χιλιομέτρων, στο όριο Kármán που είναι το επίσημο όριο του διαστήματος.

Το New Shepard θα αναπτύξει περίπου τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου (2.300 μίλια την ώρα) για να βγει από την ατμόσφαιρα. Η κάψουλα του πληρώματος θα διαχωριστεί από τον πύραυλο στην κορυφή της τροχιάς και θα συνεχίσει να ανεβαίνει προς τα πάνω πριν αιωρηθεί, δίνοντας στο πλήρωμα λίγα λεπτά σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Για τρία λεπτά, οι τρεις επιβάτες θα μπορούν να βγάλουν τις ζώνες τους και να αιωρηθούν μέσα στην καμπίνα μετακινούμενοι από το ένα παράθυρο στο άλλο. Τα παράθυρα καλύπτουν το 1/3 της επιφάνειας της κάψουλας, προσφέροντας εντυπωσιακή θέα στην καμπύλη της Γης από τη μία πλευρά και το μαύρο σκοτάδι του Διαστήματος από την άλλη.

ΚΟΣΜΟΣ, ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]