Τουρκία: Προς πώληση δεκάδες πολυτελείς επαύλεις στο Βόσπορο

Τα τελευταία χρόνια οι επαύλεις του Βοσπόρου έγιναν διάσημες, μέσα από τις τουρκικές σαπουνόπερες που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία κυρίως στον αραβικό κόσμο. Καθώς η οικονομία της χώρας διέρχεται μία δύσκολη περίοδο, πολλοί ιδιοκτήτες σπεύδουν να πουλήσουν τα «yalis» όπως ονομάζονται.

Οι επίδοξοι αγοραστές θα χρειαστεί να πληρώσουν από 4,5 έως 95 εκατ. δολάρια για να αποκτήσουν μία από αυτές τις επαύλεις. Αγορά που θα τους δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουν τουρκικό διαβατήριο.

Από τις 600 επαύλεις στα στενά του Βοσπόρου, οι 60 πωλούνται αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με κτηματομεσίτες που μίλησαν στο AFP. Μετά τη βουτιά της τουρκικής λίρας, πολλοί ξένοι πιστεύουν ότι τώρα είναι η ιδανική εποχή για να αγοράσουν. Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι είναι από τη Μέση Ανατολή και κυρίως το Κατάρ.

«Καθώς η λίρα έχασε την αξία της, η Κωνσταντινούπολη έχει μετατραπεί σε παράδεισος για τους ανθρώπους από τον Κόλπο, με μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη. Πιστεύουν ότι η λίρα θα ανέβει στο άμεσο μέλλον και οι επενδύσεις τους θα αποδώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα», εξήγησε ο Χαμέντ Ελχαμιάν, της ANKA Invest.

Ανάμεσα στις επαύλεις που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή και την ασιατική πλευρά του Βοσπόρου, οι 360 θεωρούνται ιστορικής αξίας. Κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πάρουν άδεια από τις αρχές για όποια ανακαίνιση ή για να ενισχύσουν την πρόσοψη του κτιρίου. Και όλες οι εργασίες θα πρέπει να γίνουν με διατήρηση του αρχικού σχεδίου.

Πολλές από τις τουρκικές σαπουνόπερες έχουν γυριστεί σε κάποιες από αυτές τις επαύλεις. Μάλιστα, οι κτηματομεσίτες θεωρούν πως αυτά τα σίριαλ αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση στο εξωτερικό για τα εν λόγω ακίνητα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τουριστικά γραφεία οργανώνουν ακόμη και επισκέψεις σε αυτά τα μέρη για Αραβες τουρίστες. Αλλωστε, στον αραβικό κόσμο έχουν το μεγαλύτερο… σουξέ οι τουρκικές σαπουνόπερες.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΩΛΗΣΗ, ΒΟΣΠΟΡΟΣ, VIDEO, ΒΙΛΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!