τώρα-το-grexit-πίνεται-με-άρωμα-λεμόνι-161244
ΚΟΣΜΟΣ | 20.06.2015 | 18:00

Τώρα το Grexit… πίνεται, με άρωμα λεμόνι!

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Grexit είναι πλέον μια πραγματικότητα για τη Γερμανία, όπου θα κυκλοφορήσει σε περίπου δέκα ημέρες και θα απευθύνεται στους λάτρεις της βότκας και όχι μόνο: η συνεχής ενασχόληση των πολιτικών, των μέσων ενημέρωσης και των αγορών με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη αποτέλεσε την έμπνευση για έναν Γερμανό επιχειρηματία, ο οποίος ετοιμάζεται να προωθήσει στην αγορά ένα αλκοολούχο ποτό με την ονομασία… Grexit.

«Αυτήν την περίοδο εκτυπώνουμε τις ετικέτες για να βγάλουμε το λικέρ στην αγορά, σε καμιά δεκαριά ημέρες» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επιχειρηματίας Ούβε Ντάλχοφ από το Χαμ.

Το ποτό θα περιέχει βότκα και λεμόνι, θα είναι 16 βαθμών και θα πωλείται σε μικρές φιάλες. Οι ετικέτες του διακρίνονται επίσης από γερμανικό χιούμορ: θα εικονίζουν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να τσουγκρίζουν γελώντας τα ποτήρια τους.

Πάνω από τα κεφάλια τους, με φόντο μια ευρωπαϊκή σημαία, θα τους παρακολουθεί σκυθρωπή η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Το κόστος του Grexit παραμένει αδιευκρίνιστο.

Ο Ντάλχοφ φρόντισε να κατοχυρώσει την εμπορική ονομασία Grexit τον περασμένο Ιανουάριο .

«Θέλαμε να κάνουμε σάτιρα. Εδώ και πέντε χρόνια το μόνο που γίνεται είναι να μετατίθεται χρονικά το ελληνικό πρόβλημα. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα αφετηρία για τους Έλληνες, αφού αυτοί είναι οι περισσότερο χαμένοι» από την κρίση, υποστήριξε ο επιχειρηματίας.

Πηγή: in.gr

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.