Άγρια επίθεση σε δημοσιογράφο: Της έσπασαν τα δάχτυλα, την κούρεψαν γουλί και της έριξαν μπογιά
Άγρια επίθεση από αγνώστους δέχθηκε ερευνήτρια δημοσιογράφος της ανεξάρτητης ρωσικής εφημερίδας Νόβαγια Γκαζέτα στην Τσετσενία.
Κουκουλοφόροι της έσπασαν τα δάχτυλα, την κούρεψαν γουλί και της έριξαν μπογιά σε όλο της το σώμα, προσπαθώντας να της «κλείσουν» το στόμα. Η Γιέλενα Μιλάσινα κατέρρευσε από τους πόνους στο νοσοκομείο του Μπεσλάν, άφου της έστησαν ενέδρα, την κατέβασαν από το αυτοκίνητο και την κακοποίησαν, προειδοποιώντας την να μην πάει στην Τσετσενία.
Οι δράστες ξυλοκόπησαν και τον δικηγόρο της, Αλεξάντερ Νέμοφ, που τη συνόδευε. Οι δυο τους πήγαιναν στη δίκη – παρωδία μιας Τσετσένας ακτιβίστριας, αντιπάλου του Καντίροφ και συμμάχου του Πούτιν, η οποία καταδικάστηκε τελικά σε 5 χρόνια φυλάκισης.
Προτεινόμενα άρθρα
04.08.2026 | 20:59
04.08.2026 | 16:59
04.08.2026 | 14:35






