Τέξας: Οι γυναίκες που κάνουν έκτρωση κινδυνεύουν με θανατική ποινή

Οι γυναίκες που επιλέγουν να κάνουν έκτρωση στο Τέξας μπορεί σύντομα να βρίσκονται αντιμέτωπες με τη θανατική ποινή για αυτήν τους την πράξη, αν εγκριθεί το σχέδιο νόμου που κατέθεσε τον Γενάρη ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τόνι Τίντερχολτ.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Νομοθετική πράξη για την κατάργηση της άμβλωσης στο Τέξας» έχει ως στόχο την «προστασία των δικαιωμάτων των αγέννητων παιδιών», σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικανό πολιτικό.

Στην πρώτη συνεδρίαση διαβούλευσης για το νομοσχέδιο, 500 άτομα κατέθεσαν υπέρ του και 54 κατά, σύμφωνα με την Washington Post.

O Τίντερχολτ είχε υποβάλει προς έγκριση ένα αντίστοιχο νομοσχέδιο το 2017 αλλά είχε αποτύχει. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, εκείνο το διάστημα ο πολιτικός λάμβανε τόσες απειλές για τη ζωή του που οι τοπικές Αρχές αναγκάστηκαν να τον θέσουν υπό αστυνομική προστασία.

Αν εγκριθεί το εν λόγω νομοσχέδιο, οι γυναίκες που θα προχωρούν σε άμβλωση σε οποιοδήποτε στάδιο της κύησης εντός της πολιτείας θα διώκονται για ανθρωποκτονία, αδίκημα που επισύρει την θανατική ποινή.

«Νομίζω ότι πρέπει να θυμόμαστε ότι, εάν ένας μεθυσμένος οδηγός σκοτώσει μια έγκυο γυναίκα, διώκεται για δύο ανθρωποκτονίες. Όπως καταλαβαίνετε, το νομοσχέδιο δεν στρέφεται συγκεκριμένα κατά των γυναικών αλλά όλων όσων προβαίνουν στην αφαίρεση της ζωής ενός παιδιού» εξηγεί ο Τίντερχολτ που έχει πολλούς υποστηρικτές στη συντηρητική πολιτεία.

Η ημερομηνία για την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη βουλή του Τέξας δεν έχει ακόμα οριστεί.

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΠΟΙΝΗ, ΤΕΞΑΣ, ΕΚΤΡΩΣΗ, ΘΑΝΑΤΙΚΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!