συρία-συνελήφθη-στέλεχος-του-ισλαμικ-1100752
ΚΟΣΜΟΣ | 19.02.2023 | 12:28

Συρία: Συνελήφθη στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους μετά από καταδρομική επιχείρηση Αμερικανών

Αμερικανοί στρατιώτες και μέλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων συνέλαβαν ένα ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους σε καταδρομική επιχείρηση με ελικόπτερα στην ανατολική Συρία.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή (USCENTCOM) ο συλληφθείς, που κατονομάζεται ως Μπατάρ, συμμετείχε στον σχεδιασμό επιθέσεων εναντίον κέντρων κράτησης και στην κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών για λογαριασμό του Ισλαμικού κράτους.

Μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία το 2019, εκατοντάδες αμερικανοί στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, εξακολουθούν να επιχειρούν μαζί με τους μαχητές των SDF (στην πλειονότητά τους Κούρδοι) στοχεύοντας μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Κανένας άμαχος ή μέλος των αμερικανικών δυνάμεων δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε στη χθεσινή επιχείρηση, υπογραμμίζει η USCENTCOM.

Τέσσερις αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Χάμζα αλ Χόμσι, που φέρεται επίσης να ήταν ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αφότου έπεσε το τελευταίο προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην περιοχή, οι εναπομείναντες μαχητές της κατέφυγαν στην έρημο της ανατολικής Συρίας.