Συνελήφθη στο Ντουμπάι ο «Έντικ» – Η Ελλάδα ζητά την έκδοσή του
Στα χέρια των διωκτικών Αρχών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαβόητος φερόμενος ηγέτης της ρωσόφωνης μαφίας, γνωστός ως «Έντικ» ή «Η Φωνή», καθώς και ο στενός συνεργάτης του, Σιοφάνωφ.
Οι δύο άνδρες φέρονται να συνελήφθησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ωστόσο η πληροφορία επιβεβαιώθηκε μόλις σήμερα στις ελληνικές αρχές, έπειτα από επικοινωνία μέσω της Interpol και, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από διπλωματική παρέμβαση. Η απάντηση που έλαβαν οι ελληνικές Αρχές ήταν ότι οι δύο καταζητούμενοι κρατούνται.
Αναμένεται αίτημα έκδοσης
Μετά την επιβεβαίωση της κράτησής τους, η ελληνική Δικαιοσύνη αναμένεται να κινήσει τις διαδικασίες για την υποβολή αιτήματος έκδοσής τους στην Ελλάδα.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία δεν θεωρείται απλή, καθώς για τον «Έντικ» φέρεται να υπάρχουν νομικές δυσκολίες που σχετίζονται με τη διπλή υπηκοότητά του.
Είχε συλληφθεί ξανά στο Ντουμπάι
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο φερόμενος αρχηγός της ρωσόφωνης μαφίας συλλαμβάνεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Κατά πληροφορίες, είχε κρατηθεί και στο παρελθόν στο Ντουμπάι, ωστόσο τότε αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ηλεκτρονική επιτήρηση, ενώ αίτημα έκδοσης που είχαν υποβάλει οι ελληνικές αρχές δεν είχε γίνει δεκτό.
Οι κατηγορίες που ερευνώνται
Σε βάρος του έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις κυπριακές αρχές.
Στην Ελλάδα ερευνάται η φερόμενη εμπλοκή του σε υποθέσεις λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, καθώς και σε σειρά σοβαρών εγκληματικών ενεργειών. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι αρχές τον θεωρούν φερόμενο ως ηθικό αυτουργό και εντολέα ανθρωποκτονιών που συνδέονται με τη διαμάχη ανάμεσα στη ρωσόφωνη εγκληματική οργάνωση και τη λεγόμενη «Greek Mafia».
Οι σχετικές κατηγορίες αποτελούν αντικείμενο της ποινικής έρευνας και δεν έχουν κριθεί οριστικά από τη Δικαιοσύνη.
Προτεινόμενα άρθρα
27.07.2026 | 18:10
27.07.2026 | 17:05






