Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη δολοφονία της δημοσιογράφου των Panama Papers

Στη σύλληψη πολύ γνωστού επιχειρηματία της Μάλτας για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία το 2017, προχώρησαν οι αρχές το πρωί της Τετάρτης.

Πρόκειται για τον Γιόργκεν Φενέκ ο οποίος συνελήφθη στο γιοτ του το οποίο σταμάτησαν οι αρχές ανοιχτά της Μάλτας.

Η σύλληψή του έγινε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα κάνει χάρη σε έναν ύποπτο μεσάζοντα αν αυτός κατονόμαζε τον «εγκέφαλο» της δολοφονίας της δημοσιογράφου το 2017.

Ο μεσάζων θεωρείται ότι έχει συνδέσει τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή της δολοφονίας με τα άτομα που κατηγορούνται για την εκτέλεσή της καθώς και με αυτούς που βοήθησαν στο να βρεθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας ο άνδρας αυτός «έδειξε προθυμία να συνεργαστεί μετά από κάποια ώρα ανακρίσεων από την αστυνομία» αλλά, όπως είπε, «ζήτησε να του απονεμηθεί χάρη για όλες τις υποθέσεις στις οποίες έχει εμπλακεί».

Η Γκαλιζία δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από αυτοκίνητο-βόμβα κοντά στην πρωτεύουσα της Μάλτας, Βαλέτα.

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΥΛΛΗΨΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, PANAMA PAPERS, ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!