συνεχίζεται-η-βασιλική-κόντρα-μεταξύ-1306264
ΚΟΣΜΟΣ | 07.02.2024 | 07:48

Συνεχίζεται η βασιλική κόντρα μεταξύ Χάρι & Ουίλιαμ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο Χάρι δεν έχουν σχέδια να συναντηθούν, ενώ ο δούκας του Σάσεξ βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για να επισκεφθεί τον βασιλιά Κάρολο, μετά τη διάγνωση καρκίνου του μονάρχη.

Ο Χάρι, ο οποίος επιβιβάστηκε σε πτήση 11 ωρών λίγες ώρες αφότου ο πατέρας του αποκάλυψε ότι ήταν άρρωστος, πέταξε από την Αμερική στο Λονδίνο μόνος του, αφήνοντας τη Μέγκαν, τον Άρτσι και τη Λίλιμπετ πίσω, στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια.

Η… υπερατλαντική εξόρμηση του δούκα του Σάσεξ είχε δημιουργήσει ελπίδες ότι η επιστροφή του στη Βρετανία θα χρησιμοποιηθεί για να «επουλώσει» τις πληγές με τον βασιλιά Κάρολο και μια ευκαιρία να προσεγγίσει τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ εν μέσω της συνεχιζόμενης διαμάχης τους. Ωστόσο, πηγές του Παλατιού δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν σχέδια για συνάντηση μεταξύ του Χάρι και του Ουίλιαμ όσο ο Δούκας του Σάσεξ βρίσκεται στο Λονδίνο, διαψεύδοντας τις ελπίδες για ένα πιθανό «κλαδί ελιάς» μεταξύ των αδελφών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πρίγκιπας της Ουαλίας παραμένει προσηλωμένος στη φροντίδα της συζύγου του Κέιτ, που αναρρώνει μετά το σοβαρό χειρουργείο της. Μάλιστα αύριο Τετάρτη (6/2) ο πρίγκιπας Oυίλιαμ αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του, μετά την πολυήμερη απουσία του λόγω της κατάστασης της συζύγου του.

Πηγές από το περιβάλλον του Χάρι τόνισαν ότι θα καλωσόριζε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον αδελφό του, με έναν εκ των ειδικών να προσθέτει: «Ο πρωταρχικός λόγος που ο Δούκας ταξιδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι για να επισκεφθεί τον πατέρα του. Αν παρουσιαζόταν η ευκαιρία να δει τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τότε ο Δούκας θα την αποδεχόταν ευχαρίστως».

Ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο Clarence House νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, όπου είχε μια «σύντομη συνάντηση» με τον πατέρα του λίγες ώρες μετά την προσγείωσή του στο Χίθροου.

Οι ειδικοί δήλωσαν ότι ελπίζουν ότι το ταξίδι του Χάρι στη Βρετανία είναι το «σημάδι μιας ανακωχής» και ότι τα «καλά νέα» για την επούλωση του ρήγματος στη βασιλική οικογένεια θα μπορούσαν να προέλθουν από τα «κακά νέα» για την υγεία του βασιλιά.