στην-κίνα-βγάζουν-αφίσες-με-όσους-δεν-π-427251
ΚΟΣΜΟΣ | 24.12.2017 | 12:35

Στην Κίνα βγάζουν αφίσες με όσους δεν πληρώνουν τα χρέη τους (φωτο)

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έναν διαφορετικό μέσο πίεσης προς όσους δεν πληρώνουν τα χρέη τους βρήκαν οι αρχές της πόλης Ξιάν στην Κίνα.

Αντί να τους ενημερώνουν με επιστολές, να τους παίρνουν τηλέφωνο ή να τους στέλνουν την αστυνομία, τους έκαναν κυριολεκτικά… αφίσα!

Οι αφίσες αυτές τοποθετήθηκαν στους πιο πολυσύχναστους δρόμους και των 13 διαμερισμάτων της πόλης.

Σε αυτές φωτισμένες αφίσες εκτός από τα πρόσωπα των μπαταχτσήδων, οι κινεζικές αρχές έγραψαν και τα προσωπικά τους στοιχεία.

την πόλη Ξιάν, που είναι διάσημη για τους πολεμιστές από τερακότα, ζουν πάνω από 8 εκατομμύρια Κινέζοι.

Συνολικά σε αφίσες έχουν μπει τα πρόσωπα περισσότερων από 400 οφειλετών που δεν ανταποκρίθηκαν στις οχλήσεις των αρχών να ξεπληρώσουν τα χρέη τους.

Οι αφίσες αυτές αναρτήθηκαν στις 21 Δεκεμβρίου και θα μείνουν εκεί για πέντε ημέρες, μέχρι, δηλαδή, τις 26 Δεκεμβρίου, ενώ το δικαστήριο που έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημοσίευση των στοιχείων των οφειλετών ανακοίνωσε ότι θα βγάλει νέες αφίσες τον Ιανουάριο.

Κώστας Παναγιωτάκης

O Κώστας Παναγιωτάκης, πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ, είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με εμπειρία άνω των 20 ετών στο αυτοδιοικητικό & πολιτικό ρεπορτάζ. Τα τελευταία χρόνια κατέχει θέσεις ευθύνης σε Μέσα τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας. http://www.linkedin.com/in/kostas-panagiotakis-45333141b