Σταματά τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ολλανδία η Ρωσία - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
28
Σεπτέμβριος
Back

Σταματά τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ολλανδία η Ρωσία

Η ολλανδική GasTerra ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η ρωσική Gazprom θα σταματήσει να την προμηθεύει με φυσικό αέριο στις 31 Μαΐου μετά την άρνησή της να πληρώσει σε «ρούβλια».

Η GasTerra, η οποία αγοράζει και εμπορεύεται φυσικό αέριο για λογαριασμό της ολλανδικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι έχει υπογράψει συμβόλαια με άλλες εταιρείες για την προμήθεια 2 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου που ανέμενε να λάβει από τη Gazprom.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ολλανδικό υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι δεν θα ενεργοποίησει το σχέδιο κρίσης μετά τη διακοπή των προμηθειών από τη Gazprom, λέγοτνας ότι δεν αναμένει ότι θα οδηγήσει σε έλλειψη φυσικού αερίο.

Παρά την εξέλιξη αυτή η ευρωπαϊκή αγορά αναφοράς στο φυσικό αέριο, το ολλανδικό TTF (Title Transfer Facility), καταγράφει σήμερα πτώση 0,14% στα 87 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα (MWh).

Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις διεθνών οίκων και οργανισμών αναφορικά με τις τιμές του φυσικού αερίου οδηγούν σε μία σταδιακή αποκλιμάκωση προς το τέλος του 2023 λαμβάνοντας υπόψη και την σταδιακή υλοποίηση διαφοροποίησης των πηγών προμήθειας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!