Σπάνιο ιατρικό φαινόμενο: Βρέφος γεννήθηκε με τρία κεφάλια στην Ινδία

  • Απο stergios
  • 20 Ιουλίου 2019 - 12:25
  • Comments Off

Άναυδοι έμειναν οι γιατροί όταν αντίκρισαν το νεογέννητο κοριτσάκι το οποίο γεννήθηκε με τρία κεφάλια.

Το κοριτσάκι γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου σε πρότυπο κέντρο υγείας στην περιφέρεια Ουτάρ Πράντες της Ινδίας.

Η έγκυος μητέρα μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας υποφέροντας από έντονες ωδίνες και όλοι έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν το νεογέννητο.

Πέρα από το κανονικό κεφάλι, το κοριτσάκι έφερε στο πίσω μέρος του κρανίου δύο μεγάλες προεξοχές, σαν άλλα δύο κεφάλια. «Έμοιαζε με εξωγήινο» είπε αυτόπτης μάρτυρας στην περίεργο τοκετό. Οι γιατροί σάστισαν γιατί η γυναίκα είχε μία φυσιολογική εγκυμοσύνη χωρίς καμία επιπλοκή. Στη συνέχεια η γυναίκα μεταφέρθηκε στο περιφερειακό νοσοκομείο της Ετάχ καθώς στο κέντρο υγείας δεν υπήρχαν επαρκή μέσα. Πλέον το βρέφος θα υποβληθεί σε μαγνητικό τομογραφία ώστε να διαγνωστεί η ιατρική του κατάσταση.

Η κατάσταση του παιδιού, αν και δεν είναι πρωτόγνωρη, είναι εξαιρετικά σπάνια και αποκαλείται εγκεφαλοκήλη. Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εγκεφαλοκήλη είναι σπάνιος συγγενής τύπος ελαττωμάτων του νευρικού συστήματος όπου μέρος του κρανίου δεν έχει σχηματιστεί σωστά, έτσι ένα τμήμα του ιστού του εγκεφάλου και οι συναφείς δομές να είναι έξω από το κρανίο. Από τις περιπτώσεις βρεφών με εγκεφαλοκήλη επιβιώνουν μόλις το 55%.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΙΝΔΙΑ, ΒΡΕΦΟΣ, ΚΕΦΑΛΙΑ, ΙΑΤΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!