Σκόπια: Οι βουλευτές του VMRO αποχώρησαν από τη συζήτηση στη Βουλή

Σε «ναυάγιο» φαίνεται ότι οδηγείται η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης στη Βουλή των Σκοπίων, μετά την απόφαση των βουλευτών του VMRO-DPMNE να αποχωρήσει από τη συζήτηση που διεξάγεται για τρίτη μέρα στη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση των Σκοπίων αναφέρει ότι οι βουλευτές εγκαταλείπουν τη συζήτηση και λένε «όχι» στις συνταγματικές αλλαγές.

Ως εκ τούτου, η προσπάθεια του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ να βρει 80 ψήφους για να περάσει τον σκόπελο της πρώτης ψηφοφορίας φαίνεται ότι πέφτει στο «κενό» και φέρνει πιο κοντά τα Σκόπια στη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

«Δεν υπάρχει ανάγκη για συνταγματικές αλλαγές»

Σύμφωνα με τους βουλευτές του VMRO-DPMNE, δεν υπάρχει ανάγκη για συζήτηση σχετικά με τις συνταγματικές αλλαγές και τη συμφωνία των Πρεσπών και κάλεσαν τους βουλευτές της πλειοψηφίας να μην προχωρήσουν στην ψηφοφορία.

Προάγγελος της σημερινής εξέλιξης ήταν οι χθεσινές αποχωρήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, μετά και την άρνηση της Βουλής να επιτρέψει στον επικεφαλής του VMRO-DPMNE να μιλήσει στο κοινοβούλιο, καθώς δεν είναι μέλος του.

Δεν θα γίνει ψηφοφορία πριν την Παρασκευή

Πάντως, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της πΔΓΜ, η κυβέρνηση δεν αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη ψηφοφορία πριν την Παρασκευή, ενώ μετά και την εγκατάλειψη του κτιρίου της Βουλής από την κοινοβουλευτική διαδικασία, άγνωστες παραμένουν οι επόμενες ενέργειες.

ΚΟΣΜΟΣ, ΒΟΥΛΗ, ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ, ΣΚΟΠΙΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, VMRO


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!