κι-όμως-πανηγυρισμοί-προκάλεσαν-σει-55280
ΚΟΣΜΟΣ | 10.03.2017 | 18:45

Κι όμως… πανηγυρισμοί προκάλεσαν σεισμική δόνηση (φωτο)

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ενθουσιώδεις πανηγυρισμοί του έκτου γκολ της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου έστειλε σεισμικά κύματα τα οποία κατέγραψε και μελέτησε το Ινστιτούτο Γεωλογίας στη Βαρκελώνη.

Ο σεισμολόγος, Ζόρντι Ντίας, αντίκρισε στον σεισμογράφο του Ινστιτούτου Jaume Almera, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση που δεν ξεπερνά το 1 χλμ. από το Καμπ Νόου, τα «σεισμικά» κύματα που μεταδόθηκαν από το γήπεδο της Μπαρτσελόνα κατά τη διάρκεια της μαγικής βραδιάς όπου γράφτηκε ιστορία στον επαναληπτικό της φάσης των «16» απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν.

«Είναι η μεγαλύτερη δόνηση που έχει καταγράψει η συγκεκριμένη συσκευή μελέτης από την ημέρα που την εγκαταστήσαμε, πριν από πέντε χρόνια» ανέφερε ο Ζόρντι Ντίας και παρουσίασε την παρακάτω φωτογραφία:

seismiki

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.