Σε πάνω από 1.000 απολύσεις προχωρά Ευρωπαϊκή αεροναυπηγική εταιρεία

Η αναδιάρθρωση της ευρωπαϊκής αεροναυπηγικής εταιρίας Airbus, που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο, θα οδηγήσει στην κατάργηση «περισσότερων από 1.000″ θέσεων εργασίας, κυρίως στη Γαλλία αλλά και στη Γερμανία, σύμφωνα με το συνδικάτο των εργαζομένων στη Γαλλία, FO.

Από την πλευρά του, το συνδικάτο CFTC μιλά για την κατάργηση 780 θέσεων εργασίας, «χωρίς πραγματική αιτιολογία», σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές στα συμβούλια των εργαζομένων.

«H κατάργηση 780 θέσεων εργασίας» έχει ήδη ανακοινωθεί στα πρόσφατα συμβούλια των εργαζομένων, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαν-Μαρκ Εσκουρού,γραμματέας του FO.

Ωστόσο, αύριο θα υπάρξει ένα ακόμα συμβούλιο, κυρίως για τα τμήματα οικονομικών υπηρεσιών και γενικών προμηθειών, και αναμένεται να προσθέσει πολλές εκατοντάδες εργαζομένους στον αριθμό αυτό, όπως εκτίμησε ο γραμματέας της FO. «Κατά την άποψή μου, θα ξεπεράσουμε τους 1.000» πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της Airbus δεν ήθελε να «κάνει κάποιο σχόλιο για τις εικασίες αυτές προκειμένου να σεβαστεί τη νομοθεσία που απαιτεί να προηγηθεί συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους».

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, AIRBUS, 1.ΟΟΟ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ FO


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!