σαουδική-αραβία-45-άνθρωποι-σκοτώθηκαν-1512901
ΚΟΣΜΟΣ | 18.11.2025 | 04:00

Σαουδική Αραβία: 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστύχημα με λεωφορείο Ινδών προσκυνητών

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σαράντα πέντε άνθρωποι, στην πλειονότητά τους Ινδοί προσκυνητές, σκοτώθηκαν σήμερα σε δυστύχημα με λεωφορείο κοντά στην ιερή πόλη Μεδίνα, ένα από τα πιο πολύνεκρα εδώ και χρόνια στη Σαουδική Αραβία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ινδική αστυνομία.

“Το τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο στο οποίο ενεπλάκησαν Ινδοί προσκυνητές στη Σαουδική Αραβία μας έχει συγκλονίσει”, δήλωσε ο Β. Κ. Σατζανάρ, αρχηγός της αστυνομίας της Χαϊντεραμπάντ, της πόλης στο κέντρο της Ινδίας απ΄όπου καταγόταν ένας μεγάλος αριθμός θυμάτων.

Σε συνέντευξη Τύπου, είπε πως “σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 46 άνθρωποι βρίσκονταν πάνω στο λεωφορείο και δυστυχώς μόνο ένας άνθρωπος επέζησε”.

Οι σαουδαραβικές αρχές, από την πλευρά τους, δεν έδωσαν ακόμη απολογισμό ούτε εξέδωσαν ανακοίνωση για το δυστύχημα.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι είχε δώσει συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, λέγοντας πως η πρεσβεία της Ινδίας συνεργάζεται με τις σαουδαραβικές αρχές στο σημείο.

“Είμαι πολύ λυπημένος για το δυστύχημα στη Μεδίνα όπου ενεπλάκησαν Ινδοί υπήκοοι. Η σκέψη μου πηγαίνει στις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα”, έγραψε ο Μόντι στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

“Προσεύχομαι για γρήγορη ανάρρωση όλων των τραυματιών. Η πρεσβεία μας στο Ριάντ και το προξενείο μας στην Τζέντα προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.