Σάλος στην Κύπρο: Ένοπλη Ομάδα απειλεί με επιστολή της να δολοφονήσει τους πολιτικούς αρχηγούς εάν υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις Εκποιήσεις

Απειλητική επιστολή έλαβαν οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων στην Κύπρο

Συγκεκριμένα, η «Ένοπλη Ομάδα Απόδοσης της Δικαιοσύνης» απέστειλε επιστολή με τον τίτλο «Τελευταία Προειδοποίηση» και προειδοποιεί τους βουλευτές πως σε περίπτωση που υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις δε θα διστάσουν να προβούν σε δολοφονίες, όπως μεταδίδει η κυπριακή ειδησεογραφική ιστοσελίδα 24h.com.cy.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Εμείς δεν είμαστε τρομοκράτες και δολοφόνοι αλλά, αν χρειαστεί, θα γίνουμε για να υπερασπιστούμε τις περιουσίες μας και το μέλλον των παιδιών μας μέχρις εσχάτων…Ποτέ δεν θα πληρώσουμε εμείς για τα δικά σας λάθη και το φαγοπότι των τραπεζιτών.»

Συνεχίζοντας, η Ένοπλη Ομάδα υπογραμμίζει ότι: «Κάθε βουλευτής, πολιτικός ή τραπεζίτης, όπου και να πάει, θα πρέπει να συνοδεύεται με ολόκληρο στρατό 24 ώρες το 24ωρο, θα χάσουν τον ύπνο τους. Μια ολόκληρη ζωή θα φοβούνται γιατί θα έχουν τη ρετσινιά του προδότη. Δεν θα ξέρουν πού θα κρυφτούν…»

Έντονη ανησυχία επικρατεί στα κόμματα με την παραλαβή της επιστολής, χωρίς όμως να έχουν αποφασίσει πώς θα κινηθούν από έδω και στο εξής.

Οι… όρκοι δολοφονία έχουν ως αφορμή το σχέδιο της κυπριακή κυβέρνησης που αφορά τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στο κυπριακό Κοινοβούλιο, εφόσον εγκριθεί από την τρόικα, στο πλαίσιο διαβουλεύσεων. Εν ολίγοις, αποτελεί το «καυτό» θέμα της επικαιρότητας στη Μεγαλόνησο.

Μάλιστα, παρέμβαση επι του συγκεκριμένου οικονομικού θέματος έκανε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, απευθύνοντας έκκληση να υπάρξει συναίνεση για τη σύναψη ενός «υποφερτού και ανεκτού νομοσχεδίου» για την εκποίηση ενυπόθηκων ακινήτων.

Σε γραπτή του δήλωση, ο μακαριώτατος αναφέρει ότι το επίμαχο νομοσχέδιο, όποια μορφή και αν πάρει, δεν μπορεί να αποφευχθεί ούτε και να αγνοηθεί.

«Η απλή λαϊκιστική προσέγγιση και επίκληση της προστασίας του πολίτη δεν οδηγεί σε νομοσχέδιο αλλά σε βαρύγδουπους λόγους» αναφέρει στη δήλωσή του ο προκαθήμενος της Εκκλησίας.

Επισημαίνει ότι αυτό που ανησυχεί τον λαό είναι τα στεγαστικά δάνεια, τα οποία όμως αποτελούν μόνο το 15% των μη εξυπηρετούμενων δανείων και δεν είναι καθοριστικά για την εξέλιξη της πορείας της οικονομίας.

Ο αρχιεπίσκοπος προτείνει προσωρινή εξαίρεση των δανείων αυτών από το νομοσχέδιο και συμπερίληψή τους σε ένα διαφορετικό καθεστώς, που θα δίνει περισσότερο χρόνο στους δανειζόμενους να βρουν λύσεις.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΥΠΡΟΣ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΕΝΟΠΛΗ ΟΜΑΔΑ, ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!