Σάλος από διαφημιστικό της Lidl με τη Σαντορίνη -Δείτε γιατί

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα διαφημιστικό της γνωστής αλυσίδας σoύπερ μάρκετ Lidl. Αφορμή είναι ότι στο έντυπο υλικό της απεικονίζονται εκκλησίες στη Σαντορίνη χωρίς όμως να έχουν σταυρό.

Η καταγγελία για το συγκεκριμένο διαφημιστικό προήλθε από το Βέλγιο και το δίκτυο RTL επικοινώνησε με τους υπεύθυνους του LIDL. Αναλυτικά αναφέρουν πως «ρωτήσαμε εκπρόσωπο των Lidl για το λόγο για τον οποίο αφαιρέθηκε ο σταυρός».

Σύμφωνα με το RTL, η απάντηση που έλαβαν ανέφερε «αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε θρησκευτικά σύμβολα γιατί δεν θέλουμε να αποκλείουμε καμία θρησκευτική πεποίθηση. Είμαστε μια εταιρία που σέβεται την πολυπολιτισμικότητα και αυτή η αρχή είναι που επεξηγεί το “σχέδιο” πάνω στη συσκευασία».

Αν και δεν εξήγησε γιατι δεν χρησιμοποιήθηκε στο διαφημιστικό έντυπο τοπίο χωρίς σύμβολα ή συμβολισμούς.

Οι αντιδράσεις υπήρξαν έντονες και η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση που ανέφερε «η πρόθεσή μας δεν ήταν να σοκάρουμε, αποφεύγουμε τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων στις συσκευασίες μας για να διατηρούμε ουδέτερη στάση απέναντι σε όλες τις θρησκείες και αν αυτό έγινε αντιληπτό διαφορετικά, τότε ζητάμε συγγνώμη σε όσους σοκαρίστηκαν».

ΚΟΣΜΟΣ, LIDL, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!