Ρώμη: Ναζιστικοί χαιρετισμοί από εκατοντάδες συμμετέχοντες σε «τελετή μνήμης»
Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι σοκαριστικές εικόνες από «τελετή μνήμης» που οργανώθηκε χθες βράδυ από ακροδεξιές οργανώσεις στην Ιταλία, έξι χρόνια μετά από τον θάνατο τριών νέων σε συγκρούσεις με την αστυνομία και άλλες νεοφασιστικές οργανώσεις.
Οι εκατοντάδες συμμετέχοντες στην τελετή στην περιοχή Τουσκολάνο της Ρώμης προχώρησαν σε φασιστικό χαιρετισμό, ο οποίος, ως γνωστόν, απαγορεύεται από τον ιταλικό νόμο. Παράλληλα, υψώνοντας το χέρι, φώναξαν «presente» (παρών), όπως συνηθίζεται στις ακραίες αυτές μαζώξεις.
Η γραμματέας του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος», Έλι Σλάιν, ανακοίνωσε ότι σήμερα θα καταθέσει ερώτηση στην βουλή και θα καλέσει τον υπουργό εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, να πάρει θέση επί του συμβάντος. Ανάλογη πρωτοβουλία θα αναλάβει και η συμμαχία Πρασίνων- Ιταλικής Αριστεράς, η οποία ζητά «να διαταχθεί η άμεση διάλυση όλων των νεοφασιστικών οργανώσεων».
Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα, η χθεσινή εικόνα είναι «ανατριχιαστική» διότι μοιάζει να προέρχεται από κάποια εκδήλωση του μουσολινικού καθεστώτος, με τα χιλιάδες υψωμένα χέρια όσων επευφημούσαν, χωρίς ίχνος κριτικής σκέψης, τον φασίστα δικτάτορα.
Roma, Italia, 2024.
Vergogna di Stato. #AccaLarentia pic.twitter.com/yR7VtvmfVR
— Paolo Berizzi (@PBerizzi) January 7, 2024
Προτεινόμενα άρθρα
22.05.2026 | 22:56
22.05.2026 | 20:39
22.05.2026 | 20:25






