«Ξύπνησε» ηφαίστειο στην Ινδονησία: Εκτόξευσε τέφρα σε σε ύψος 6.000 μέτρων

Σε φάση έκρηξης εισήλθε το ηφαίστειο Μεράπι της Ινδονησίας, εκτοξεύοντας μάλιστα σύννεφο τέφρας σε ύψος 6.000 και πλέον μέτρων

Οι αρχές ανέστειλαν προσωρινά τη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου στην πόλη Σόλο το οποίο βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από τον κρατήρα.

«Ακουγόταν ένας ήχος σαν βροντή για τουλάχιστον πέντε λεπτά κι έβλεπα σύννεφα καπνού από το σπίτι μου», είπε ένας κάτοικος της περιφέρειας Μπολολάλι.

Ηφαιστειακή τέφρα που εκτοξεύθηκε από τον κρατήρα του ηφαιστείου Μεράπι, που βρίσκεται κοντά στην ινδονησιακή πολιτιστική πρωτεύουσα Γιογκγιακάρτα, έπεσε σε κοινότητες γύρω από αυτόν σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων.

Ηφαιστειακή τέφρα που εκτοξεύθηκε από τον κρατήρα του ηφαιστείου έπεσε σε κοινότητες γύρω από αυτόν σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων.

Το κέντρο πρόληψης ηφαιστειακών και γεωλογικών κινδύνων απαγόρευσε στους κατοίκους να πλησιάζουν τον κρατήρα σε απόσταση μικρότερη των 3 χιλιομέτρων, προειδοποιώντας εναντίον των πιθανών ποταμιών λάβας, της έκλυσης καυτών νεφών, τοξικών αερίων, τέφρας, βράχων.

 

 

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΚΡΗΞΗ, ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!