Ψήφισμα Avaaz: «Disney, σώσε τον βασιλιά των λιονταριών»

Τους ξεριζώνουν τα δόντια και τα νύχια και τα πουλάνε στην μαύρη αγορά για κοσμήματα. Με τα κόκαλα τους φτιάχνουν «μαγικά» γιατροσόφια. Τα λιοντάρια κινδυνεύουν να εξαφανιστούν εντελώς, μέσα σε μία ή δύο γενιές — μαζί με τους ελέφαντες, τους ρινόκερους και τις καμηλοπαρδάλεις.

Την ίδια στιγμή, η Disney μόλις έκανε τζίρο $1 δισ. με τη νέα ταινία Lion King.

Γι’ αυτό μια νέα παγκόσμια καμπάνια, που στηρίζεται απ’ τον ΟΗΕ, καλεί μεγάλες εταιρείες όπως η Disney να προσφέρουν ένα μικρό μέρος των χρημάτων που δαπανούν για διαφημίσεις με ζώα, σε προγράμματα προστασίας της άγριας ζωής. Κι επειδή τα ποσά που δαπανούν είναι ιλιγγιώδη, μπορούν έτσι να συγκεντρωθούν εκατομμύρια ευρώ για να σώσουμε αυτά τα υπέροχα πλάσματα απ’ την εξαφάνιση!

Κι αν η Disney κάνει την αρχή, είναι πιο πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλες μεγάλες εταιρείες όπως το Netflix κι η Google που χρησιμοποιούν κατά κόρον ζώα στις διαφημίσεις τους.

Αυτή τη στιγμή η Disney αποφασίζει αν θα συμμετέχει στο ταμείο Lion’s Share — βοήθησε να δείξουμε μαζική παγκόσμια στήριξη για να πιέσουμε τον διευθυντή της Disney, πριν την επίσημη έναρξη της εκστρατείας τον Σεπτέμβριο. Κάθε υπογραφή μπορεί να ξεκλειδώσει χιλιάδες ευρώ για την προστασία απειλούμενων ζώων.

 

Υπογράψτε εδώ

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΨΗΦΙΣΜΑ, AVAAZ, ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!