Προσοχή: Θανατηφόρα απομίμηση βότκας κυκλοφορεί στην αγορά

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν στους καταναλωτές, οι αγγλικές αρχές καθώς βρέθηκαν χιλιάδες μπουκάλια επικίνδυνων ποτών προς πώληση.

Εν όψη του εορτασμού της αλλαγής του χρόνου και με στόχο τεράστια κέρδη, κατασκευάστηκαν απομιμήσεις ποτών, που περιέχουν χημικό που συναντάται σε αντιψυκτικά υγρά αυτοκινήτων και μπορούν να προκαλέσουν από τύφλωση μέχρι θάνατο. Οι αγγλικές αρχές εντόπισαν παράνομο εργοστάσιο παραγωγής τέτοιων ποτών και κατάσχεσαν από πολλά σημεία πώλησης, χιλιάδες φιάλες που δεν πληρούσαν τις νόμιμες προδιαγραφές και κρίθηκαν επικίνδυνες για κατανάλωση. Πολλές φορές, τα παράνομα ποτά, χρησιμοποιούν μπουκάλια γνωστών εταιριών ή έχουν ψεύτικα αποδεικτικά δασμών ή έχουν παραποιήσεις ή ορθογραφικά λάθη στην επωνυμία τους.

Οι παρασκευαστές χρησιμοποιούν χημικό που συναντάται σε υγρά αντιψυκτικά και καθαριστικά, σε υγρά αφαίρεσης χρωμάτων και καθαριστικά τζαμιών. Στην συνέχεια χρησιμοποιούν λευκαντικά για να αφαιρέσουν το μοβ χρώμα της μεθυλικής αλκοόλης και το αραιώνουν για να φτάσει τον απαιτούμενο βαθμό περιεκτικότητας σε αλκοόλ.

Οι αρχές προειδοποιούν τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ελέγχουν τα μπουκάλια που αγοράζουν, να πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές και να απευθύνονται σε αξιόπιστα καταστήματα για την αγορά των ποτών.

ΚΟΣΜΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΑΓΟΡΑ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ, ΒΟΤΚΑ, ΠΟΤΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!