πώς-ο-πρόεδρος-των-ηπα-μπορεί-να-διατάξ-406745
ΚΟΣΜΟΣ | 03.01.2018 | 19:24

Πώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να διατάξει πυρηνική επίθεση (φωτο)

Εξαιρώντας τον… εφηβικό χαρακτήρα των απειλών που ανταλλάσουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν για το ποιος έχει πιο κοντά του το… κουμπί για τα πυρηνικά και ποιανού το κουμπί είναι… μεγαλύτερο, η πραγματικότητα είναι ότι, τουλάχιστον ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορεί να πατήσει ένα κουμπί και να διατάξει την εκδήλωση πυρηνικής επίθεση καθώς τέτοιο κουμπί δεν υπάρχει.

Αντιθέτως, δίπλα στον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ υπάρχει πάντα ένας στρατιωτικός ο οποίος μεταφέρει μαζί του μια τσάντα που ονομάζεται (για κάποιους λόγους που δεν είναι της παρούσης) «πυρηνική μπάλα» και μέσα περιέχει ένα ασφαλές τηλέφωνο με απευθείας σύνδεση με το Πεντάγωνο, καθώς και μια σειρά κωδικών -που ονομάζονται το «μπισκότο»-, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι αυτός που δίνει την εντολή για πυρηνικό χτύπημα είναι όντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Από εκεί και πέρα, και αφού έχει πιστοποιηθεί η εντολή, τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι από την εποχή του Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να διατάξει ο πρόεδρος των ΗΠΑ πυρηνική επίθεση, καθώς κουμπί… δεν υπάρχει.

Πηγή: topontiki.gr