Παραδόθηκε στην αστυνομία ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το Χόλιγουντ τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση Γουάινσταϊν, καθώς ο Αμερικανός πρώην παραγωγός παραδόθηκε στην αστυνομία της Νέας Υόρκης για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό.

Οι γυναίκες που τον κατηγορούν για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση έσπευσαν να εκφράσουν την ικανοποίησή τους μόλις ενημερώθηκαν για την πληροφορία αυτή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο «CNN».

Μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Αντζελίνα Τζολί, δήλωσαν ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά, κακοποιήθηκαν και ορισμένες έπεσαν θύματα βιασμού, όπως η Ρόουζ Μακ Γκάουαν και η Άζια Αρτζέντο.

Περισσότερες από 70 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον γενειοφόρο συνιδρυτή των στούντιο «Miramax» και της εταιρείας «The Weinstein Co» για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό. Από την πλευρά του ο Γουάινσταιν αρνείται τις κατηγορίες.

«Εγώ και πολλές από αυτές που κατάφεραν να επιβιώσουν από όσα μας έκανε ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, είχαμε εγκαταλείψει την ελπίδα ότι ο βιαστής μας θα λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης. Πριν από είκοσι χρόνια, ορκίστηκα ότι θα αποκάλυπτα αυτό το λάθος. Σήμερα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στη δικαιοσύνη», δήλωσε η Ρότζερ Μακ Γκόουαν, μια από τις πρώτες γυναίκες που κατηγόρησαν δημοσίως τον Γουάινσταϊν για σεξουαλική επίθεση.

Ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν, ένας από τους δικηγόρος του Γουάινσταϊν, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα των «New York Times».

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ, ΓΟΥΑΙΝΣΤΑΙΝ