πανικός-στο-μετρό-της-κίνας-φίδια-ξέφυ-1627064
ΚΟΣΜΟΣ | 20.08.2026 | 10:26

Πανικός στο μετρό της Κίνας: Φίδια ξέφυγαν από κουβά και “χύθηκαν” στο βαγόνι

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια συνηθισμένη διαδρομή με το μετρό στην Κίνα μετατράπηκε σε σκηνικό που θύμιζε κινηματογραφική ταινία, όταν αρκετά φίδια ξέφυγαν από έναν κουβά και άρχισαν να κινούνται μέσα στο βαγόνι.

Η ξαφνική εμφάνιση των ερπετών προκάλεσε αναστάτωση στους επιβάτες. Κάποιοι απομακρύνθηκαν έντρομοι, προσπαθώντας να κρατήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση από τα φίδια.

Υπήρξαν, ωστόσο, και επιβάτες που επέδειξαν αξιοσημείωτη ψυχραιμία. Αντί να τραπούν σε φυγή, προσπάθησαν να περιορίσουν και να συγκεντρώσουν τα φίδια, μέχρι να παρέμβουν οι εργαζόμενοι του μετρό και να αντιμετωπίσουν το περιστατικό.

Το βίντεο που έγινε viral

Οι πρωτοφανείς εικόνες καταγράφηκαν σε βίντεο, το οποίο γρήγορα άρχισε να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας πλήθος σχολίων.

Αρκετοί χρήστες εξέφρασαν την έκπληξή τους για την ψύχραιμη αντίδραση ορισμένων επιβατών, ενώ άλλοι έθεσαν ερωτήματα για το πώς βρέθηκαν τόσα φίδια μέσα στο μετρό και κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρονταν.

Το περιστατικό, πάντως, είχε αίσιο τέλος, καθώς τα ερπετά περιορίστηκαν προτού η κατάσταση πάρει ακόμη πιο επικίνδυνη τροπή.

Μιχάλης Κοττάκης

Γεννήθηκε το 2000. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία από το 2025 καλύπτοντας θέματα που άπτονται του Υπουργείου Εσωτερικών και της αυτοδιοίκησης. Στο παρελθόν έχει αρθρογραφήσει σε φοιτητικές και τοπικές ιστοσελίδες, όπως και στην Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» https://www.instagram.com/mixalis_kott/