ουκρανία-η-airbnb-προσφέρεται-να-φιλοξενήσ-995539
ΚΟΣΜΟΣ | 28.02.2022 | 16:13

Ουκρανία: Η Airbnb προσφέρεται να φιλοξενήσει 100.000 πρόσφυγες

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

To φιλανθρωπικό σκέλος της Airbnb θα φιλοξενήσει προσωρινά έως και 100.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία, ανακοίνωσε την Δευτέρα η εταιρεία ενοικίασης καταλυμάτων.

Ο επικεφαλής της Μπράιαν Τσέσκι και ο Τζο Γκέμπια, πρόεδρος της Airbnb.org, έχουν στείλει επιστολές στους ηγέτες χωρών που μοιράζονται σύνορα με την Ουκρανία, την Πολωνίας, τη Ρουμανία, τη Γερμανία και την Ουγγαρίας, γνωστοποιώντας η εταιρεία μπορεί να προσφέρει στέγαση στους πρόσφυγες που καταφθάνουν.

Τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι από την Ουκρανία κατέφυγαν σε γειτονικές χώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας, ανέφερε την Δευτέρα στο Twitter ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φιλίπο Γκράντι.

Σύμφωνα με καταμέτρηση της υπηρεσίας του, ο Γκράντι έκανε λόγο για 499.412 καταγεγραμμένους πρόσφυγες εκ των οποίων οι 281.000 μόνο στην Πολωνία.

Η Airbnb.org, η οποία παρέχει προσωρινή διαμονή στη διάρκεια κρίσεων, θα συνεργαστεί στενά με κυβερνήσεις για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της κάθε χώρας, περιλαμβανομένης της παροχής πιο μακροπρόθεσμης παραμονής.

Η παραμονή θα χρηματοδοτείται από την Airbnb, από δωρητές του Ταμείου για τους Πρόσφυγες της Airbnb.org και από ιδιοκτήτες καταλυμάτων.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος είναι δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο πολιτικό ρεπορτάζ και στην κάλυψη θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ψηφιακά και ραδιοφωνικά μέσα. Ξεκίνησε σε ηλικία 22 χρονών ως μαθητευόμενος στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», όπου έμεινε για 18 χρόνια καλύπτοντας το κοινωνικό, πολιτικό και κυβερνητικό ρεπορτάζ. Εχει συνεργαστεί με το περιοδικό «Unfollow» κάνοντας ερευνητική δημοσιογραφία. Από το 2019 δουλεύει στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84. Εργάζεται στο aftodioikisi.gr από το 2016, ενώ τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του Διευθυντή Σύνταξης της ιστοσελίδας. https://www.facebook.com/theodoropan