ΟΗΕ: Τουλάχιστον 847 νεκροί άμαχοι στην Ουκρανία - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
1
Ιούλιος
Back
ΟΗΕ: Τουλάχιστον 847 νεκροί άμαχοι στην Ουκρανία

ΟΗΕ: Τουλάχιστον 847 νεκροί άμαχοι στην Ουκρανία

Τουλάχιστον 847 άμαχοι, μεταξύ αυτών και 64 παιδιά, είχαν χάσει τη ζωή τους στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου έως τις 18 Μαρτίου. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ (OHCHR) 

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών υπολογίζει τους τραυματίες αμάχους, σε περίπου 1.400, μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον 78 παιδιά.

Οι περισσότερες απώλειες προήλθαν από εκρηκτικά όπλα, όπως βομβαρδισμούς από βαρύ πυροβολικό και πυραυλικά συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων, καθώς και από πυραυλικές και αεροπορικές επιδρομές, ανέφερε η OHCHR.

Ο πραγματικός απολογισμός πιστεύεται ότι είναι σημαντικά υψηλότερος, καθώς η OHCHR, το οποίο διαθέτει μια μεγάλη ομάδα παρακολούθησης στη χώρα, δεν έχει ακόμη καταφέρει να επαληθεύσει τις αναφορές θυμάτων από πολλές πόλεις που έχουν πληγεί σοβαρά.

Παράλληλα, πολύ υψηλός είναι και ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μέχρι στιγμής εκτοπιστεί λόγω του πολέμου. Συνολικά, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ένας στους πέντε Ουκρανούς έχει εκτοπιστεί, με την υποσημείωση πως μιλάμε για μια χώρα που πριν από τον πόλεμο είχε 44 εκατομμύρια κατοίκους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!