Ο Τραμπ απαιτούσε εισβολή των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

Το Οβάλ Γραφείο στο Λευκό Οίκο ήταν γεμάτο με τους συμβούλους ασφαλείας και τους αξιωματούχους της διπλωματίας των ΗΠΑ, οι οποίοι συζητούσαν με τον Ντόναλντ Τραμπ κυρώσεις για το καθεστώς Μαδούρο, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε ένα ερώτημα που άφησε τους πάντες άφωνους: Γιατί δεν εισβάλλουμε στη Βενεζουέλα;

Επί πέντε δραματικά λεπτά, ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Χ.Ρ. Μακ Μάστερ και άλλοι αξιωματούχοι προσπάθησαν να εξηγήσουν στον Τραμπ ότι μια στρατιωτική επέμβαση κατά του καθεστώτος του Νίκολας Μαδούρο θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα, απ’ όσα θα έλυνε.

Ωστόσο, ο Τραμπ δεν πτοήθηκε και θύμισε τις επιτυχημένες στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ στον Παναμά και τη Γρενάδα, αφήνοντας τους συνεργάτες του έντονα προβληματισμένους. Μάλιστα, την επόμενη μέρα ο Τραμπ άρχισε να μιλά για «στρατιωτική επέμβαση» δημόσια αυξάνοντας τις ανησυχίες των συνεργατών του. Συνέχισε, δε, να συζητά το ενδεχόμενο για μήνες και τελικά χρειάστηκε ο Μακ Μάστερ να του παρουσιάσει με κάθε λεπτομέρεια τις ανάγκες για μια εισβολή για να τον ηρεμήσει.

Όλα αυτά συνέβησαν τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2017 και αποκαλύφθηκαν από πρώην συνεργάτη του Τραμπ, ενώ επιβεβαιώθηκαν και από αξιωματούχους χωρών της Λατινικής Αμερικής. Μάλιστα, υποχρέωσαν τους ηγέτες χωρών που κάθε άλλο παρά φιλικές είναι έναντι της Βενεζουέλας να ταχθούν στο πλευρό του Μαδούρο και να καταστήσουν σαφές στον Τραμπ ότι ουδείς επρόκειτο να στηρίξει μια εισβολή των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα.

Πληροφορίες: ΑΡ

ΚΟΣΜΟΣ, ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, ΤΡΑΜΠ, ΕΙΣΒΟΛΗ ΗΠΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!