Ο ποδηλατόδρομος που…αιωρείται (φωτογραφία)

Το περίφημο Sky Cycle σχεδιάστηκε στα χαρτιά από μια ομάδα αρχιτεκτόνων με εμπνευστή τον περίφημο Sir Norman Foster για τον ορίζοντα του Λονδίνου και εντυπωσίασε τους ποδηλάτες, και όχι μόνο. Πρόκειται για έναν ποδηλατόδρομο που μοιάζει να «αιωρείται» στο κενό, καλύπτοντας μια διαδρομή 219 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από το ανατολικό Λονδίνο και μέχρι το σταθμό Liverpool Street. Το κόστος υπολογίζεται στα 200 εκατομμύρια λίρες, ενώ εάν εγκριθούν εν τέλει οι 10 γραμμές θα χρειαστούν πάνω από 20 χρόνια για να κατασκευαστεί!

Το μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο αφορά στη δημιουργία ένος ποδηλατόδρομου πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές που θα βελτιώσει την κίνηση των ολοένα και αυξανόμενων ποδηλάτων στους λονδρέζικους δρόμους, προσφέροντας τη μέγιστη ασφάλεια, αφού τα αυτοκίνητα και τα μέσα μεταφοράς αποκλείονται από τις συγκεκριμένες οδούς. Επιπλέον, θα αποφορτιστούν οι δρόμοι του Λονδίνου και οι μετακινήσεις θα γίνονται γρηγορότερα με τα υπόλοιπα μέσα.

 

Πηγή:perierga.gr

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ, ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!