Ντοκιμαντέρ: Κρυφές κάμερες για τη «δικτατορία της Σαουδικής Αραβίας» – Σκληρές εικόνες

Τη σκληρή αλήθεια πίσω από την εικόνα που έχει ο Δυτικός κόσμος για τη Σαουδική Αραβία υποστηρίζει ότι αποκαλύπτει το ντοκιμαντέρ του βρετανικού ITV σε συνεργασία με την αμερικανική Public Broadcasting Service.

Στα πρώτα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας από το ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί αργότερα σήμερα στη Βρετανία οι εικόνες είναι σκληρές. Σε ένα πλάνο καταγράφονται πέντε ακέφαλα πτώματα να αιωρούνται στο κενό κρεμασμένα σε δύο γερανούς να αιωρούνται στο κενό

Σύμφωνα με τους παραγωγούς της τηλεταινίας πρόκειται για τα μέλη μιας συμμορίας τα οποία αφού εκτελέστηκαν δι’ αποκεφαλισμού, στη συνέχεια κρεμάστηκαν προς παραδειγματισμό.

ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ακέφαλα πτώματα αιωρούνται κρεμασμένα από γερανούς

Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Saudi Arabia Uncovered» καταγράφεται, επίσης, η εικόνα που υπάρχει στη χώρα για τις γυναίκες. Σε ένα πλάνο μια μαυροφορεμένη γυναίκα κείτεται στο πάτωμα περιτριγυρισμένη από τέσσερις αστυνομικούς μετά την κατάδικη της για τη δολοφονία της θετής της κόρης. Στο επόμενο πλάνο η γυναίκα εκτελείται με ένα χτύπημα από σπαθί στο λαιμό την ώρα που φωνάζει «δεν το έκανα».

saaea2

Εκτελούν με ένα χτύπημα με σπαθί γυναίκα που φωνάζει «δεν σκότωσα τη θετή μου κόρη»

Σε άλλα πλάνα αστυνομικοί χτυπούν με ραβδιά γυναίκες τις οποίες αντιμετωπίζουν ως πολίτες β΄ κατηγορίας. Παρόμοιας λογικής είναι και η σκηνή από το εσωτερικό ενός σούπερ μάρκετ με έναν άνδρα πελάτη να πετά στο πάτωμα χωρίς προφανή λόγο μια γυναίκα και στη συνέχεια να περνά από πάνω της σαν να μην υπάρχει.

Άνδρας πελάτης σούπερ μάρκετ αντιμετωπίζει μια γυναίκα σαν να μην υπάρχει

saara1

Το ντοκιμαντέρ είναι αποτέλεσμα υλικού που συγκεντρώθηκε με κρυφές κάμερες το προηγούμενο εξάμηνο προκειμένου να δείξει στις χώρες της Δύσης την ιστορία ανδρών και γυναικών που αντιστέκονται σε αυτό που βρετανικά μέσα χαρακτηρίζουν ως «δικτατορία της Σαουδικής Αραβίας» και για το οποίο πληρώνουν βαρύ τίμημα.

Πηγή: protothema.gr

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ, ΠΤΩΜΑΤΑ, ΕΙΚΟΝΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!