Η Novartis εισέρχεται στην αγορά ιατρικής κάνναβης

Η καναδέζικη Sandoz Canada, θυγατρική της Novartis International AG ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την επίσης καναδέζικη Tilray με σκοπό την παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συμφωνία μεταξύ μιας μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας αυτού του μεγέθους και μια εταιρείας παραγωγής και επεξεργασίας κάνναβης.

Η «στρατηγική συμμαχία», όπως χαρακτηρίζεται από τη σχετική ανακοίνωση, αφορά στη δημιουργία προϊόντων που θα κυκλοφορούν με τη φίρμα και των δύο εταιρειών καθώς και στη συνεργασία τους στο επίπεδο της έρευνας και της παραγωγής.

«Η κατοχύρωση του λογότυπου Sandoz σε ορισμένα από τα προϊόντα μας θα συμβάλει στην εδραίωση της εμπιστοσύνης σε ασθενείς, φαρμακοποιούς και γιατρούς που είναι συνηθισμένοι να βλέπουν την επωνυμία Sandoz για προϊόντα που καταναλώνουν και εμπιστεύονται», δήλωσε στην Financial Post, ο διευθύνων σύμβουλος της Tilray Brendan Kennedy.
«Δεσμευόμαστε να καταβάλουμε κάθε εύλογη προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις ιατρικές ανάγκες των ασθενών αυξάνοντας τον αριθμό των προϊόντων ιατρικής κάνναβης υψηλής ποιότητας», ανέφερε ο Michel Robidoux, πρόεδρος της Sandoz Canada.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν όμως θα επικεντρώνεται στα μη εύφλεκτα προϊόντα, τα οποία θα περιλαμβάνουν κυρίως λάδια και μακροπρόθεσμα σπρέι και κρέμες.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΓΟΡΑ, NOVARTIS, ΚΑΝΝΑΒΗΣ, ΙΑΤΡΙΚΗΣ