νεκρός-από-πυρά-δημοτικός-υπάλληλος-σ-45874
ΚΟΣΜΟΣ | 25.04.2017 | 10:35

Νεκρός από πυρά δημοτικός υπάλληλος στη Βενεζουέλα

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε χθες στη Βενεζουέλα, την ώρα που οι διαδηλώσεις στη χώρα εισέρχονται στην τέταρτη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα ένας υπάλληλος της τοπικής αυτοδιοίκησης έπεσε νεκρός από πυρά στην περιφέρεια Μέριδα των Άνδεων, στη διάρκεια μιας διαδήλωσης υπέρ της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, ενώ άλλος ένας άνδρας τραυματίστηκε στην ίδια περιοχή από σφαίρα, σύμφωνα με τον περιφερειακό αντιπρόσωπο (ombudsman) Τάρεκ Σάμπ.

Ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις του τελευταίου μήνα ανέρχεται πλέον σε 11. Οι οδομαχίες μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ τουλάχιστον 10 άτομα έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια νυχτερινών λεηλασιών.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί τους αντιπάλους της ότι προετοιμάζουν βίαιο πραξικόπημα σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ, ενώ η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ως δικτάτορα που καταπιέζει τις ειρηνικές διαδηλώσεις.

Πάνω από 1.400 άτομα συνελήφθησαν αυτό το μήνα σε διαδηλώσεις, ενώ 636 από αυτούς βρίσκονταν ακόμα υπό κράτηση χθες, σύμφωνα με την τοπική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ποινικό Φόρουμ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.